Jag blev serverad glass smaksatt med brynt smör av Nicklas på en grym middag för ett år sedan, och det har inspirerat mig till den här goda och enkla desserten
Gärna toppad med någon god sås, varför inte Calle och saltlakritssåsen och/eller annan spännande topping som strössel, nötter, kakor, godis, färsk frukt eller annat gott
Den saltstänkta kolasåsen blev jag inspirerad att göra efter ett besök på favoritstället StrandNära där de serverar saltstänkt kolasås till chokladglass
Blir ännu godare att göra egen hallonglass/sorbet men SIA ekologiska hallonsorbet är riktigt god. Ekologisk hallonsorbet från Sia och hemmagjord salt lakritssås
Ställ fram stekpannan på bordet och toppa med din goda vaniljglass, kolasås och färska hallon. Alla ugnar är olika men kör den inte för länge så den blir torr, dock gör inte det något om det nu skulle bli så eftersom glassen och kolasåsen väger upp det men ha i åtanke att kakan går efter lite när du tar ut den så den sätter sig nog när den kallnat av
Blanda väl Kör i glassmaskinen eller frys blandningen i 3-4 timmar (rör om några gånger första timmarna). Vid serveringen kan du använda 200 g blåbär eller hallon