Glassar av yoghurt funkar det, japp det gör det. När man gör glass typ som dessa ”isglassvarianterna” kan det lätt bli som en enda stor stenhård iskristall, inte så roligt
Att göra glass är ingen konst, speciellt inte denna otroligt fräscha variant på sorbet/isglass med smak av ananas gjord på yoghurt och som jag serverade med rostad kokos
glass, yoghurtkrämen och sedan över-ringlad carob-sås. Resultatet blev banansmulpaj med nötter, lite kanel och honung, som jag serverade som paj med vaniljglass till min grekiska mormor och morfar
Mixa allt tills du har en lagom ”glassig” konsistens. Glass på 2 sekunder. 2 ordentliga klickar turkisk laktosfri yoghurt. 2 ordentliga klickar turkisk laktosfri yoghurt
Häll i lemoncurden i yoghurten och blanda väl. 5 dl vaniljyoghurt. Det är bra om curden fått stå framme ett tag så den är rumstempererad för då är den lättare att blanda
Mixa de sedan med yoghurt och kokosflingor till en glass. Fyll de med lite glass, platta till så det blir jämnt och sätt in i frysen under tiden du gör nästa lager