Du låter den svalna helt innan du häller smeten i glassmaskin eller lägger den i frysen. Jag älskar glass, och igår gjorde jag en supergod italiensk krämig gelato
Underbar italienskmandelglass, serverade i fina hjärtskålar som jag hittade häromdagen. I fredags gjorde jag en så god mandelglass som jag gärna delar med mig av receptet
hälften i en glassmaskin och frys under omrörning tills glassen känns smidig. svartvinbärsmousse enligt detta recept, och en halv sats italiensk maräng (inte
Kör den sedan i glassmaskin efter instruktionerna till din glassmaskin. Gör den gärna klar tills precis innan du ska äta den så blir den så där krämig och len som italienskglass brukar vara
Glassmaskinen var ett fint inköp. Har nu provat på en jordgubbsglass som egentligen är mer som en sorbet eller som sådan där italienskglass man kan köpa ibland
Kör smeten i glassmaskin. Som vanligt är det italienskglass, gelato, för det tycker jag är godast. Här kommer receptet på glassen ifrån citrusdesserten jag skrev om igår
Kör därefter smeten i en glassmaskin. Häll choklad blandningen i en mixer och tillsätt glassen. 250 g Vaniljglass. 100 g Strösocker (till Italiensk maräng). 2 msk Vatten (till italiensk maräng). 250 g Vaniljglass. 100 g Strösocker (till Italiensk maräng). 2 msk Vatten (till italiensk maräng)
Semifreddo är lättare att göra än riktig glass och framför allt behövs det ingen glassmaskin. Det blir lite isigare och inte lika krämigt, men Artusis recept är bättre än alla andra vi testat
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Häll lagen i glassmaskin och tillsätt de vispade äggvitorna när glassen är halvfryst, kör den klar och lägg upp sorbeten i skålar som du förvarat i frysen ett tag så att sorbeten inte smälter direkt
Kör smeten i din glassmaskin enligt instruktionerna. Ett bra grundrecept på glass är grunden för den som vill göra egen glass hemma regelbundet och att man kan få en god glass med de flesta smakämnen som man vill använda
Snälla ni som har en glassmaskin. Ikväll blev glassen såååå god. Felet jag gjorde igår, som ledde till för mjuk glass, var att jag hade för få ägg i smeten
Häll den färdiga blandningen i din glassmaskin (allt kanske inte ryms om det är en liten glassmaskin så kolla kapaciteten för just din och anpassa mängden efter det) och låt gå enligt din glassmaskins anvisning