Frys sorbeten i glassmaskin tills den är tjock och krämig. JORDGUBBSSORBET. Om du inte har glassmaskin kan du hälla sorbeteni en skål och placera den i frysen
Vi kan konstatera att även den här maskinen kräver förberedelse, liksom de flesta glassmaskiner gör. I dag gjorde vi världens enklaste jordgubbssorbet (och en mer avancerad)
I vart fall om du har en glassmaskin. Jag har upptäckt att tvärtemot vad jag tidigare trott blir sorbeten ofta godare när bären kokar i sockerlagen en aning (undantaget är jordgubbssorbet, men både hallon, hjortron och lingon mår bra av ett uppkok för smakens skull)
Den här sorbeten bara måste du pröva om du har glassmaskin. Hit kan du förbereda och förvara de mixade jordgubbarna i kylen tills du ska hälla dem i glassmaskinen
Kör i glassmaskin. Detta är kombinationen av båda delar, en svalkande och fräsch jordgubbssorbet som man visserligen får äta ganska fort eftersom den börjar smälta sekunden man lägger upp den i skålar
se hittade jag också ett recept att anpassa och glassmaskinen fick komma fram för säsongen. ) och därmed föddes tanken på en rabarber- och jordgubbssorbet
Jordgubbssorbeten gjorde jag i min lilla glassmaskin från OBH nordica. Tidigare har jag bara tillsatt en tesked ovispad äggvita, precis innan glassen är klar att ta ur glassmaskinen
Låt gärna vaniljstången ligga och mjukas upp i blandningen medan du låter blandningen stå i kylen för att bli kall inför att den ska köras i glassmaskinen
Jag fick en glassmaskin i födelsedagspresent och har lite svårt att förstå att det tagit ända till nu innan jag provat den, jag som är en sådan glass-tok
Häll blandningen i en glassmaskin och kör enligt anvisning från tillverkaren. Glassen blev något söt, men serverad tillsammans med en mindre söt jordgubbssorbet blev det perfekt balans