Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt. Blanda ner socker, bakpulver, havregryn och potatismjöl och blanda till en jämn smet
Känn med en sticka att kakan är färdig, den ska inte vara kladdig. Grundreceptet går att variera med olika smaksättningar, prova till exempel att tillsätta hackade chokladbitar, rivet citronskal, blåbär eller kanel i smeten
En favoritkaka som går snabbt och enkelt att baka i långpanna. Jag älskar kombinationen av den lite sega och söta havrebottnen med lite tuggmotstånd och den lena och goda chokladen ovanpå som bara smälter i munnen
Jag testade att göra en glutenfri variant med naturligt glutenfritt mjöl och stärkelse. Rör smöret vitt och fluffigt tillsammans med strösocker, vaniljsocker och sirap
Lyft kakan ur långpannan med hjälp av bakplåtspappret. Låt kakan sedan svalna. Grundreceptet utgår från ”Vår Kok Bok”, men anpassad till allergiker och med annan fyllning
Spröda och goda glutenfria småkakor med sylt. Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper. Tillsätt äggula, marsanpulver och potatismjöl och arbeta till en jämn deg
Täck över kakanmed aluminiumfolie efter en stund om den börjar få för mycket färg. Låt kakan svalna en stund i formen, stjälp sedan upp den på ett galler och låt svalna helt
Inte alla vill stå inne i köket och envisas med komplicerade kakor eller vänta på att bullar ska jäsa, men många vill ändå ha en kaka till kaffet, då är rulltårta lösningen