något fort gjort och enkelt att göra om du får besök i påsk är rulltårta, men det kan faktiskt vara lite klurigt också, men så snart du fått in snitsen på hur länge du bör vispa, ugnsgraderna och vändningen när den svalnat så är det väldigt kul att kunna, för variationen är ju enorm
Blanda maizena majsmjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål. Bred fyllningen på rulltårtan. Rulla ihop från långsidan och lägg rulltårtan med skarven ner
Rulltårta med rödbetor, glutenfri. Då börjar vi med en rulltårta rosa och fin gjord av rödbetor. Bred på rulltårtan, rulla ihop och förvara den sedan i kylen en stund innan servering
1 rulltårta, ca 20 bitar. 75 g (1,25 dl) glutenfri mjölmix eller 0,75 dl potatismjöl. Man kan frysa rulltårtan i ca 3-4 månader. 1 rulltårta, ca 20 bitar
Rulltårtan går ju att förbereda innan ( går dessutom bra att frysa), liksom grädden, så det enda man behöver göra innan servering är självaste dekorationen av mandarinklyftorna( barnsligt gott
Rulltårta är smarrigt när/om du får oväntat besök. Det kan vara lite trixigt att vända på rulltårtan efter gräddningen och att få av bakplåtspappret men övning ger färdighet, jag har också erfarit att det är viktigt med rätt mängd mjöl om det är för lite är det större risk att bakplåtspappret inte lossnar
Mät upp vaniljsocker, bakpulver, kardemumma och potatismjöl och vispa snabbt ner i smeten. Rulltårta. Lyft upp den varma rulltårtan i bakplåtspappret och vän upp och ner på det sockrade pappret