Serranorullar och hummertoastVi hade en riktigt trevlig nyårsafton med goda vänner och deras barn. -) Kanske mitt eget fel förstås men god var den ändå
Värdparet hade gjort en fin dukning, det servades riktigt god mat där alla gjorde olika insatser (rensteksröra på kavring tillförrätt, oxfilé och hasselbackspotatis med såser, bröd och sallad till huvudrätt, modern version av marängswiss till efterrätt och smörgåstårta till tolvslaget), god dryck, sällskapsspel, prat, grym utsikt som bjöd på fyrverkerier i mängder och lite Ring klocka ring-tolvslags-tv på det
I fjol arbetade jag på cafeét fram tillnyårsafton och hade förmånen att få landa hemma hos mina goda vänner i Helsingborg lagom till nyårskvällen och blev bjuden på middag
En av de yngre gästerna konstaterade att "Soppan var god - fast jag inte gillar hummer. Jag gjorde dubbel sats och serverade soppan som förrätt och då räckte den gott och väl till sex vuxna och fem barn
Här och nu, just idag, tänkte jag tips om en fantastiskt godförrättssoppa. Vi blev bjudna på denna soppan hos en vän förra året till just nyår, och jag var bara tvungen att ta receptet för den var svingod, i brist på ett bättre uttryck
Och goda recept är till för att delas =). Fläskytterfilé receptet har jag lånat av ett par vänner som bjöd oss på denna goda sojamarinerade helstekta fläskytterfilé tidigare i år när vi var där på middag
Snarare än att ge er en meny och ett enda recept så tänker jag följa i en god gammal tradition jag skapade redan för två år sedan i ett tidigare inlägg (som ni hittar här
Maria hade med sig förrätt i form av jättegoda och fina smörgåsbakelser och jag stod för huvudrätt och efterätt som blev serranolindad kalkonfilé med apelsinsås som jag serverade med duchesspotatis, följt av en härligt enkel och klassiskt tiramisu till dessert