Den passar också bra som en sista-kvällen-rätt, eller en "nöd-rätt" om man står utan mat mot slutet av semestern och behöver fixa något av några få ingredienser utan att det ska bli en massa rester kvar
Orkade inte säga något men om vi går tillbaka dit så blir det inte den rätten för mig, tror att jag hade otur bara för restaurangen brukar vara populär och fullsatt på luncherna och kvällarna
Ha en bra kväll allihopa. 500 g fläskfilé 240 g pasta 10 st champinjoner 2 msk Touch of Taste Oxfond med Rödvin 2 dl -- mellangrädde 2 dl -- vatten 2 msk -- fransk senap 2 st -- vitlöksklyfta(or) 1 msk -- gräslök, finhackad Skiva svamp och fräs i matfett
Trist bara att man jobbar… Men men, jag får njuta så mycket jag kan på eftermiddagen/kvällen. Vilken underbar högtrycksrygg vi har över vårt kära land just nu
Jag behövde skrapa ihop lite steg, hade tänkt att gå riktigt långt för att bara kunna slappna av nu på kvällen, men det började regna när vi var på väg till stan, så det blev bara en fika på stan och sen raka vägen hem
Nu blev det en iskall kväll ute men varmt och trevligt inne. Maten lagades på plats av den Glada kocken, Jesper Nyström, som hade en lång arbetsdag med alla förberedelser, all matlagning och allt efterarbete
Kvällens middag är uppäten och T. På tal om goda vanor är grötfrukost en sådan. Därför bidrar vi inte mycket till det där sopberget som kallas matsvinn
Men nu är det slut för idag, helgen närmar sej och för vår del blir det utekväll i morgon. Vi provade en hel massa olika rätter från det Indonesiska köket, en del godare än andra
Stekt kyckling med citron och kapris är egentligen en sådan maträtt som jag vill njuta av en ljummen försommarkväll, och det gör inget om min tallrik flankeras av ett glas riktigt kallt, vitt vin
Det var en riktigt lyckad och trevlig kväll med massa skratt, godmat och trevligt sällskap. Här kommer bilder ifrån kvällen, recept på maten kommer under veckan
Det vi hann med under kvällen var i princip att äta, äta och äta lite till. Bredvid mig i köket hade jag mästerkocken Mathias som hjälpte till att styra upp allt
Speciellt till kvällsmåltiden/middagen har jag ofta lagt till lite nötter eller ibland ett par klickar smör eller tagit mer av maten, bara för att jag inte riktigt känt mig nöjd