Det började igår kväll. Innan jag gick och la mig stoppade jag en fläskkarré i gryta tillsammans med 2 dl vatten, 1 dl vin, 3 msk soja, en grovt hackad gul lök ,tre morötter, två vitlöksklyftor och provencalska örter
Tomater som exploderar av smak, grillat i mängder och kvällar då solen nästan aldrig gick ner. Så här mitt i vintern kan det finnas en poäng i att drömma sig tillbaks till sommaren och all den där fantastiska maten man (läs jag) käkade då
Igår kväll lagade jag en löjligt enkel, men också löjligt god fiskrätt. Jag hade djupfrysta torskfileer, men självklart blir det ännu godare med färska
I kombo blir de dessutom en helt fantastisk bakisbrunch om man som vi här i avsnittet innan hade en stor burgarfest kvällen innan som kanske blev aningen blötare än vanligt
Det blev faktiskt en riktigt god maträtt som jag garanterat kommer att göra om i framtiden. Det kommer att bli två korta inlägg dock, där ena förhoppningsvis publiceras ikväll och den andra blir tidsinställd till imorgon mitt på dagen
Vi ska alldeles strax packa in oss i bilen och köra in till Lund för att gå en runda i stadsparken med Ebba och sedan för att handla lite gott till ikväll
Kalljäst bröd är något jag verkligen gillar, då det är så smidigt att arbeta med och man slipper vänta i flera timmar på att degen ska jäsa (istället jäser degen över natten, då man sätter degen kvällen innan
Kalla nätter och det blir mörkt tidigare på kvällen. God morgon. Man kan tända ljus och sitta och mysa i soffan under en filt på kvällen med tända ljus
Godkväll i stugorna. Kvällens middag har precis åkt in i ugnen så vi ska alldeles strax äta och sedan blir det lite biljard nere i källaren som jag har lovat Mattias nu i några dagar