bacon ger god smak åt maträtter, något salt behövs knappt när man har i bacon. Hejsan,. Min bror brukar göra en sås på bacon, kantareller och philadelfiaost
Nyårsafton närmar sig och förväntningarna är som alltid höga, godaste maten ska serveras i vackraste klänningen, finaste champagnen ska drickas med de bästa vännerna och man ska vara på sitt allra soligaste humör
Kanske är jag inte så mycket för julen men när det kommer till att prova på att tillverka de klassiska maträtterna som följt med oss i generationer tänds ändå en liten stjärna på himlen fylld med hopp och andra lovord
Nu har jag fått vara med och laga upp en hel buffé med den goda och vackra persiska maten. Chefskock för kvällen var Mitra som redan dagen innan hade börjat att förbereda en del av maträtterna, allt för att smakerna skulle komma till sin rätt
Hon har en stor passion och önskan att göra hälsosamma och smakrika maträtter som ska vara lätta, goda och roliga tillaga och detta recept är inget undantag
Marinera och lägg in på samma sätt som vanlig sill så får du fantastiskt goda grejer. Det innebär att jag helt enkelt livesänder när jag lagar olika maträtter, men att ni som tittar också fått möjligheten att köpa hem ingredienserna till rätten som ska lagas och kan laga den samtidigt som mig medan ni ser vad och hur jag gör, och kan få tips, råd och hjälp medan vi lagar maten tillsammans
I fjol gjorde jag ett recept till det vita vinet men i år valde jag det goda röda vinet istället. Det är många lätta moment och både chutneyn och balsaomicosåsen kan du göra i förväg
Nyhetsbrevet kommer att komma ut varje söndag förmiddag och kommer att innehålla dels vår nya veckomeny där vi ger tips på goda veganska maträtter för veckan och dels en massa andra användbara tips och trix som kommer att göra dig till en bättre kock i vegoköket
Jag tycker det blir godast så, men det går precis lika bra att använda den som den är. För att lätta upp maträtten lite gjorde jag en grillad ananas pico de gallo
Jag äter faktiskt en hel del veganskt i nuläget, bara att jag mer äter det när det är "naturligt" veganskt (typ soppor, linsgrytor, bönbiffar, sallader etc) snarare än att jag byter ut produkter mot veganska alternativ (tänk creme fraiche vs havrefraiche) Brukar försöka märka ut de veganska recepten, och många är ju lätta att göra om när det bara handlar om produktbyten men tar absolut till mig idén eftersom det är något jag själv håller med om och gillar