Tjocka revben kan man ofta hitta till bra pris i affären till expempel och har man bara bra med tid så sköter de sig ju nästan själva i ugnen och blir otroligt goda
Ja, det var väl ett passande inlägg om nåt att bli av med, grillar gör väl en hel del av er nu och då kan det ju vara på plats med lite grilltips och goda tillbehör
Såsen får man nästan på köpet tack vare den goda skyn som bildas i formen. Jag hade köpt på mig några förpackningar tjocka revben som låg I frysen så de tog jag fram redan i morse
Gjorde så himla goda grillade revben häromdagen som var super enkla dessutom. Lägg i ca 1,5 kg (för 2 per) råa tunna revben och koka dessa i ca 40 min. 1 dl tomatpuré3 msk vatten0,5 dl rapsolja (eller liknande)1 dl honung 2 tsk chilipulver2 tsk ingefära2 klyftor pressad vitlök2 krm salt2 krm vitpeppar eller svartpeppar0,5 dl soja kinesiskBlanda samman ingredienserna och när revbenen svalnat något marinera dem i en påse tills det är dax att lägga dem på grillen
Tunna revben är roligt att göra, det går fort också och det sköter sig själv i ugnen. 1 kg tunna revben. Efter 25 minuter ta ut revbenen, öppna paketet försiktigt så att du inte bränner dig på ångan. Häll över såsen på revbenen och sätt tillbaka i ugnen ytterligare 25 minuter. Relaterade 1 kg tunna revben
koka dom då med lite goda kryddor, lökbitar, äpplebitar eller morrötter. Recept på mina julrevben, som man för övrigt kan ha till vad man tycker passar
Tjocka revben från gris är ju helt fantastiskt gott och då det är mycket kött på dem finns det bra möjligheter att späcka dem med olika delikatesser från fantasins värld