1 Lös jästen med vattnet, ca 30⁰C. Blanda alla ingredienser och mixa ca 2 min långsamt och ca 6 min snabbt eller till degen släpper fint från bunken och har blivit lite elastisk
Röran blir allra godast om den får gotta till sig i skålen, eller på bröden, i kylen i ca 12 timmar. Räcker till 4 tunnbröd / ett lager på smörgåstårta
Skär i snittar när kakan fortfarande är varm. Foto. Karin/bevemyrs blogg. Godaste kakan på kalaset. Det påpekade iallafall gästen som ringde upp mig efteråt för att tacka för en trevlig bjudning
Riktigt goda blev de ost- och olivbollar som Karin tipsade om. Vi hade några olika snittar som vanligt på nyårsafton - några gamla favoriter och något nytt
Lillördag igen. Härligt med sol också efter några dagar med regn och minusgrader på nätterna. För första gången denna vecka blev lunchpromenaden åter en skön upplevelse med solbrillorna på
Lös upp jästen i det kalla vattnet och tillsätt därefter salt, havrekli och havregryn. Blanda sist ner vetemjöl och arbeta degen väl, eller tills den släpper degbunkens kanter