Riktigt goda om jag får säga det själv, och degen var även utmärkt till att göra semlor av. Det blev i alla fall en variant av bulle - sockerkringlor, inspirerades av Birgitta Rasmussons (från Hela Sverige bakar) recept, men något omarbetad
Riktigt goda blev de. Blev inspirerad och bestämde mig genast att baka deras sockerkringlor. Jag fick fint proffsmjöl hemskickat till mig från Ramlösa Kvarn och Smakbox
Att göra kringlor av vetedeg var inte speciellt krångligt och goda blev dom också. Sockerkringlor med vanilj60 st1 1/4 pkt jäst200 g smör6 dl mjölk1 3/4 dl socker0,5 tsk salt1,9- 2 liter vetemjöl, ca 1150 gFyllning175 g smör0,5 dl vaniljsocker m äkta vanilj0,5 dl florsockerSmula ner jästen i en bunke
Gjorde fantastiskt goda linfrölimpor med två av mjölsorterna och de blev så grymt god smak på dem. Jag ska givetvis testa vidare, håller just nu på att baka sockerkringlor med en annan mjölsort
Åh, så goda. Doften av nybakat bröd, kanelbullar, vaniljbullar, kardemummabullar, sockerkringlor och diverse andra bakverk mötte oss i dörren och man kan inte bli annat än lycklig
Finns det något godare. Idag provade jag att göra sockerkringlor. Sockerkringlor, 16 st2 dl mjölk25 g jäst för söta degar2 äggulor7 dl vetemjöl (jag brukar aldrig måtta utan bara ha i tills degen är smidig att knåda)1 krm salt0,75 tsk hjortronsalt100 g rumsvarmt smör eller margarin0,5 dl strösockerFyllning. Sockerkringlor, 16 st
Hur goda som helst. Till ca. 18 st. - 100 g smör eller margarin- 2 dl mjölk- ½ pkt (25 g) jäst- ½ dl strösocker- 1 krm salt- ½ tsk hjorthornssalt- ca 7 dl vetemjöl- rivet citron eller apelsinskalPensling