Har man inte überhöga krav på sitt godis så kan man strunta i det och bara gör som här. Häll upp massan på en oljad marmorskiva (spara knappt en dl i grytan som färgas röd), smaksätt med pepparmyntsolja och vik massan från kant till kant med två inoljade degskrapor i stål
En fylld kladdkaka som blir som godis. 100 g smält smör2 ägg3 dl socker1 1/2 dl vetemjöl4 msk kakao1 1/2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulverTill tryffeln200 g mjölkchoklad (köpte Ikeas 5 kr kakor)1 dl vispgrädde1 tsk honung25 gr smörNågra droppar pepparmyntsolja ( eller annan smaksättning)Klä en ugnsform med bakplåtspapper, ca 25x 35 cm
Häll i kakao, mjöl, bakpulver och pepparmyntsoljan och rör om. Krossa godisarna och häll ner i smeten. 100g smält margarin2 ägg2 dl socker2 1/2 dl mjöl3 msk kakao1 tsk bakpulver3 droppar pepparmyntsolja16 st krossade MariannekolorSätt ugnen på 175 grader
Smaksätt med pepparmyntsolja. 2-4 droppar pepparmyntsolja (om du vill ha lite mintsmak på de). Godis, Jul 2015 p. 2-4 droppar pepparmyntsolja (om du vill ha lite mintsmak på de)
Jag har fått önskemål om att visa recept på godis, så här kommer lite recept. Mintkakor2 äggvitorca 700 g florsocker1 tsk pepparmyntsolja1 tsk vaniljsocker400 g mörk chokladnågot fint till garneringVispa äggvitorna tills de blivit skummiga, tillsätt vaniljsocker och pepparmyntsolja
Nyttigare godis med cashewnötter och torkade aprikoser. torkade aprikoser 7 droppar pepparmyntsolja, går att utesluta och ersättas med något annat som du gillar 1 dl rostade. 7 droppar pepparmyntsolja