Gräddfilssås torsk recept

Panerad torsk med parmesanpoatismos och fänkålssallad med grape

Panerad torsk med parmesanpoatismos och fänkålssallad med grape

Servera torsken genast med moset, gräddfilssåsen och salladen, gärna med en citronklyfta på toppen. En av höjdarrätterna var dock torsken som jag provlagade första dagen, inte helt enligt ICAs egna recept utan jag lyxade till det lite på mitt eget sätt
Fiskbiffar

Fiskbiffar

Till fiskbiffarna blev det gräddfilssås med dill och gurka. torsk eller sej ½ tsk salt 1 krm peppar 2 msk hackad dill 1 dl grädde ½-1 dl ströbröd Gräddfilssås med dill och gurka
Matsedel vecka 48

Matsedel vecka 48

Tisdag - Stekt torsk med kall gräddfilssås på kapris och gurka. Kall gräddfilssås, lika enkelt och vansinnigt gott det
Enkla fiskbiffar med dill- & myntasås

Enkla fiskbiffar med dill- & myntasås

Fiskbiff med gräddfilssås, färskpotais, ärter och solmogna tomater. 400 g fryst torsk eller sej, MSC-märkt. 400 g fryst torsk eller sej, MSC-märkt
Matsedel vecka 49

Matsedel vecka 49

Tisdag - Stekt torsk med kall gräddfilssås på kapris och gurka. Kall gräddfilssås, lika enkelt och vansinnigt gott det
Torskrygg med limesås och mango

Torskrygg med limesås och mango

Blanda gräddfilssåsen och servera till. Det blev väldigt gott med de syrliga smakerna från lime och vinbär, och även barnen som inte är så förtjusta i torsk åt

5 såser till torsk och spätta

Gräddfilssåsen passar speciellt bra till stekt fisk och fiskpinnar. 5 såser till torsk och spättaKRASSESÅS4 portioner2 dl mjölk2 msk vetemjöl2 dl spad från den kokta fisken½ dl klippt kryddkrassepressad citronsalt, pepparVispa ihop mjölk och vetemjöl i en kastrull och låt det koka upp

Fiskelycka är friterad fisk

Enkla saker som färskpotatis, en örtfylld gräddfilssås och säsongens grönsaker blir tillsammans med fisken delikat sommarmat

Stekt torsk med bacon- och svampröra

Servera med potatis, gräddfilssås och bacon- och svampröra. Salta och peppra torsken, vänd den i ströbröd och stek i några minuter på varje sida

Fiskpanetter

Dela fisken i mindre bitar och mosa potatisen blanda samman till en porös smet salt,peppar,riven cheddarost och ägg ( kan också köras i matberedare) kyl massan under en ½ tim och forma sedan till panetter som först doppas i vetemjöl sedan uppvispat ägg och sist i ströbröd stek gyllenbruna på båda sidor i matfett servera med potatismos, tomat, citron och gräddfilssås