Servera torsken genast med moset, gräddfilssåsen och salladen, gärna med en citronklyfta på toppen. En av höjdarrätterna var dock torsken som jag provlagade första dagen, inte helt enligt ICAs egna recept utan jag lyxade till det lite på mitt eget sätt
Till fiskbiffarna blev det gräddfilssås med dill och gurka. torsk eller sej ½ tsk salt 1 krm peppar 2 msk hackad dill 1 dl grädde ½-1 dl ströbröd Gräddfilssås med dill och gurka
Blanda gräddfilssåsen och servera till. Det blev väldigt gott med de syrliga smakerna från lime och vinbär, och även barnen som inte är så förtjusta i torsk åt
Gräddfilssåsen passar speciellt bra till stekt fisk och fiskpinnar. 5 såser till torsk och spättaKRASSESÅS4 portioner2 dl mjölk2 msk vetemjöl2 dl spad från den kokta fisken½ dl klippt kryddkrassepressad citronsalt, pepparVispa ihop mjölk och vetemjöl i en kastrull och låt det koka upp
Dela fisken i mindre bitar och mosa potatisen blanda samman till en porös smet salt,peppar,riven cheddarost och ägg ( kan också köras i matberedare) kyl massan under en ½ tim och forma sedan till panetter som först doppas i vetemjöl sedan uppvispat ägg och sist i ströbröd stek gyllenbruna på båda sidor i matfett servera med potatismos, tomat, citron och gräddfilssås