det gäller både vin och klassisk svensk mat. Det gäller också den klassiska slottssteken, den där steken som serverades på söndagar någon gång strax innan jag och andra medelålders blev födda
Servera tillsammans med kokt potatis, gräddsås och en klick lingonsylt. Idag tänkte jag slå ett slag för den riktigt klassiska svenska husmanskosten - när den är som allra bäst
Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Blanda grädde, smulad buljongtärning, senap, vitlök och gräslök i en vid panna
Kristi himmelfärdsdag-dagen då Jesus drog upp till skyn och förenades med sin farsa, nja inget vi varken tror på eller firar men god mat kan man äta ändå och det gör man garanterat med klassisk husmanskost, här i form av en färsbiff med stekt lök och en riktigt god fet gräddsås
Klassiskgräddsås görs lätt utav skyn från dina bullar och vanlig härlig fet vispgrädde. Gräddsås. Kött ⁄ ReceptKöttbullar med mos, klassisk husmanskost
Blev en klassisk fläskkarre till middag ikväll. Lägg upp med rotsakerna och gräddsåsen. Plommon och äpple passar riktigt bra ihop med en klassiskt rosmarindoftande karre
Jag ser kvällens rätt – citronstoppad kyckling – som en kollision mellan en klassisk söndagsmiddag med gräddsås och en lite modernare kyckling med inslag av ingefära