4 4 port ris 1 rödlök 1 msk smör eller margarin 4 skivor benfria fläskkotletter 2 dl vatten 2 tsk majsstärkelse 1/2 kyckling- eller köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 10 urkärnade plommon 2 lagerblad 2 tsk kinesisk soja 1 gurka Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
4 900 g potatis ca 600 g tunnskivade fläskkotletter 1 msk smör eller margarin salt och peppar Sås 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 1 msk balsamvinäger 1/2 msk majsstärkelse 1 1/2 dl vatten 2 dl vispgrädde 1/2 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 msk soja 1/2 påse fryst broccoli (à 425 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Lägg tillbakakotletterna i grytan i såsen. Stek på ganska svag värme, tills de får lite färg. Pensla kotletterna på båda sidor med mango chutney, gärna Bengal Spice som är lite starkare och inte har stora bitar som den vanliga chutneyn
Lägg tillbakakotletterna i grytan i såsen. Stek på ganska svag värme, tills de får lite färg. Pensla kotletterna på båda sidor med mango chutney, gärna Bengal Spice som är lite starkare och inte har stora bitar som den vanliga chutneyn
Såsen som i detta sammanhang skulle få en väldigt stor roll då jag hade valt att endast krydda kotletter och potatis med salt och peppar ville jag skulle få stå till sig ordenligt så att alla smaker verkligen blev framträdande
När de fått färg, tillsätt grönsakerna, fond och häll på med vatten så kotletterna täcks. Tack vare att du reducerar (kokar ner) skyn och sedan tillsätter katrinplommonpuré får du en mustig och smakrik sås
Jag har inte för alltför länge sedan kommit hem från ett dygnspass på jobbet så nu ska jag spendera ledig resterande söndag tillsammans med min lilla familj
Låt sjuda tillsgräddsåsen blir tjock som en stuvning. Serverade med tunnskivade mandelpotatisar som smörstekts till perfektion samt en tomatsallad som fått sig en rejäl nypa socker