Den andra laxrätten blev bräserad i en gräddsås med grönsaker. Färsk eller fryst lax fungerar mycket bra som alternativ till det ofta alltför salta baconet
Till huvudrätt fick vi både Svensk biff som serverades med rostad potatis, grönsaker och rödvinssås samt Svensk kokt oxbringa med rotfrukter, potatis och en helt fantastisk gräddsås
Även sik lämpar sig till den här rätten. Välj regnbåge eller om du vill lyxa litet så väljer du lax. Sila upp spadet och använd som stomme i en fisksoppa eller en sås som du serverar till fisk
Lägger man sedan till lite gräddsås, goda biffar och som pricket över i. Vad som däremot uppfattas som lite underligt av andra är att jag vill ha lingon till stekt makrill och lax
Lägg lite lax åt sidan som du sparar till garnering. Lägg i pastan lagom tills du börjar laga såsen. Strimla laxen och bryn den någon minut så att smakerna frigörs
Stek laxbullarna i smör tills de fått fin färg. Forma till små bollar med blöta händer. Här kommer dagens barnglada middagstips, Laxbollar med mos & gräddsås
Hemgjorda köttbullar, potatis och gräddsås ( förbereds dagen innan på min lediga dag). En mycket enkel men väldigt god kyckling med rena smaker, åt vi i dag till söndagsmiddag
Äter din bebis mat med lite bitar (som på bilden ovan) – tillsätt då ärtorna i gräddsåsen och mixa med handmixer så att morötter och ärtor blir finfördelade
Häll spenatröran över potatisen i formen, lägg på laxbitarna och häll över resten av gräddsåsen. För att ge lite mer schwung i smaken valde vi att marinera laxen under tiden som resten av gratängingredienserna lagades till, fisken beströddes med örtsalt och citronskal och fick några droppar citron att svalka av sej med