Efter att ha mottagit en mängd härliga gräsandsbröst av min jobbarkompis Fredrik, var det dags ännu en gång att laga en riktig supermåltid med åtskilliga komponenter
Skär ut brösten och stek insidan till fin färg. 2 hela gräsandsbröst med skrov. Sätt in bröstfiléerna i ugn 120 grader tills innertemperaturen är 52 grader
Salta och peppra brösten. 2 gräsänder (4 bröstfiléer). 2 gräsänder (4 bröstfiléer). Vilt är knappast något som numera är sällsynt på nyårsmenyn, men likväl ett trevligt alternativ till en helstekt oxfilé
Receptet fungerar med vilken fågel som helst, använde mig av gräsand en helg, blev gudomligt. Köp gärna en hel anka, använd då både bröst och lår, koka en buljong av benen
Nu är det högsäsong för jakt på gräsand. Brösten är utmärkta att steka lätt i pannan. Vid omhändertagande av vilda änder är det självklart att ta tillvara på hela fågeln