Tvätta alla grönsakerna. Skär lax och vit fisk i mindre kuber. Klicka ner currypasta, sambal oelek, soya, ingefära och saften från limen i smöret och fräs till en gosig smet
Curryn blev mycket god och uppskattad runt bordet, den serverades med ris och jag valde att ha grönsakerna i den i form av fina frysta ärtor men det är även gott att servera en sallad eller nykokta grönsaker till
Bara att kasta ner allt i ett stekjärn (jag kramade den gröna kålen i lite kokosolja och citron innan för att mjuka upp den, inte nödvändigt dock) och woka tillsammans med kryddor – smaka av med lite citron, curry & salt för att se hur mycket som är lagom för dig
DillPersilja och vitlökHummer(fond)SaffranCurry(-pulver eller röd/gröncurrypaste)CitronCitronpepparGrönsak (dvs med hjälp av buljong/örtsalt mm)ChiliBasilikaIngefära( och koriander)GräslökRot/grönsaker
Precis som Jimmy har många som ätit lågkolhydratkost under lång tid, entusiaster som även provat olika metoder som - kontroll på sköldkörtel/binjurar, parasitrensning, HcG-diet, HITT-träning, tarmsköljning/lavemang, leptinåterställning, gröna juicer, märgbensbuljong-dieter, probiotiska dieter, meditation, EFT, postitivt tänkande, cross-fit-träning - you name it
gröncurry paste. Fisk med potatismos och kokosmjölksås samt blomkål. Värm upp torsken eller laxen i micron, servera med salsan som förbereddes i måndags, bulgur och citron
Strö över curryn och fräs några minuter. Skär laxen i tärningar. Tillsätt lax, purjo och paprika. Servera med basmatiris 1 dm purjolök. 400 g laxfilé. 1 påse Green curry spice mix. 1 burk kokosmjölk light
Häll på kokosmjölken och låt sjuda tills grönsakerna har blivit mjuka. Skär laxen i mindre bitar stek med 1 msk rapsolja. Tillsätt den andra matskeden rapsolja och fräs grönsakerna i en panna 3-4 min på lagom värme, tillsätt curry mixen och fräs i 1 min till. Klart att servera 4 bitar laxfilé ca. 1 påse gröncurry mix. 1 burk kokosmjölk
curry, basilika, chilipulver, dragon, rosmarin. För variation kan man även mixa med spenat, smulad fetaost, kokta morötter, kokosmjölk, kikärtor, avokado, citronsaft