En dag innan jag åkte till Grekland så hade mami köpt hem färska musslor som vi kokade upp med en god vitvinsås, och som vi serverade med en matvetesallad och färskt bröd
Startade med lite seafood i form av musslor och calamare som alltså är rensad minibläckfisk. När musslorna öppnat sig så plockar du upp dem och låter dem vila, spara kokspadet
Avsluta med att ha i musslorna, servera gärna med extra parmesanost. Fräs ris, saffran, kycklingklubba, lök, och chorizo i olivolja i 1 minut utan att ge färg, tillsätt vittvin och låt det koka in. 20 kokta blåmusslor utan skal. 2 dl gröna ärtor. 3 dl vittvin
Torr fruktig och frisk smak med inslag av gröna äpplen, kex och grapefrukt. Till detta drack vi ett mousserande vittvin som heter Charles de Fère Cuvée Jean-Louise Blanc de Blancs Brut
Där travade vi in på grusgången, mellan gröna buskar. Jag hade även i färsk torskfilé samt blåmusslor. ) Vi klädde av, tvättade och band upp hästarna vid de stora pilträden nere vid vattnet och mötte sen upp resten av släkten som likt i en madikkenfilm satt i trädgården vid ett stort uppdukat lunchbord i somriga kläder och väntade med vin, mat och sällskap