Grönpepparsås oxfilé recept

Oxfilé och grönpepparsås – obittra kockar

Oxfilé och grönpepparsås – obittra kockar

I förra veckan blev det oxfilé med grönpepparsås. Stek oxfilébiten runt om i panna. Oxfilé med grönpepparsås – recept 2 personer. 600- 800 g oxfilé (gärna mittbiten)
Oxfile med grönpepparsås

Oxfile med grönpepparsås

Vilken mat. Nyårstips. Oxfilen skar jag i tjocka bitar,Salt peppar på, rejält. Hetta upp en panna och stekte ytorna, in i ugnen på 175 grader tills den va 60 i inner temp
Helstekt oxfilé på låg värme

Helstekt oxfilé på låg värme

Potatishalva, sallad och grönpepparsås var tillbehören för dagen. Det var när vi var med jobbet i Brändön och lagade mat med deras kock som han sa att han nästan alltid tillagar oxfilé så här
Black and white med grönpepparsås och potatismos

Black and white med grönpepparsås och potatismos

Grönpepparsås. 500 g oxfilé. Grönpepparsås 3 msk smör 2 msk mjöl 1 dl buljong 2 dl grädde 1 msk HP-sås 1 msk soja 1 msk chilisås 1 dl cognac 3 tsk torkad grönpeppar. Black & white 500 g oxfilé 500 g fläskfilé 140 g bacon 2 tomater, stora 10 champinjoner, stora 2 gul lök 5 klyftor vitlök salt, efter smak peppar, efter smak
Potatistårta

Potatistårta

Nyårsaftonens huvudrätt blev oxfilé, potatistårta, grönpepparsås, persiljevitlökssmör och sparris. Så gott
Varmrätter till nyårs

Varmrätter till nyårs

Fläskfilégratäng med grönpepparsås. Servera dessa med oxfilé och en god sås, te x. Plankstek med oxfilé. oxfilé
Nyårs meny

Nyårs meny

Huvudrätten bestod av vitlöksspäckad oxfile med grönpepparsås o potatisgratäng. god meny. Aptitretarna bestod av Chivetse och en parmalindad mozzarella
Tre Smakfulla Kanapéer,,,

Tre Smakfulla Kanapéer,,,

Menyn de valt var min Hummersoppa (som tog mig till Sveriges Mästerkock 2012) följt av Cognacsflamerad Oxfilé med grönpepparsås och en chokladkaka med limemousse och bär till dessert
Tips på varmrätter till nyårs

Tips på varmrätter till nyårs

Baconlindad färskostfylld fläskfilé med ugnsrostade rotfrukter och grönpepparsås. Plankstek med oxfilé