I förra veckan blev det oxfilé med grönpepparsås. Stek oxfilébiten runt om i panna. Oxfilé med grönpepparsås – recept 2 personer. 600- 800 g oxfilé (gärna mittbiten)
Vilken mat. Nyårstips. Oxfilen skar jag i tjocka bitar,Salt peppar på, rejält. Hetta upp en panna och stekte ytorna, in i ugnen på 175 grader tills den va 60 i inner temp
Oxfilén putsar jag först. 1-1,5 kg oxfilé. Oxfilén får sedan gå färdigt i ugn i 150 grader. Jag kör min oxfilé tills den har en innertemperatur på 55 grader
Potatishalva, sallad och grönpepparsås var tillbehören för dagen. Det var när vi var med jobbet i Brändön och lagade mat med deras kock som han sa att han nästan alltid tillagar oxfilé så här
Huvudrätten bestod av vitlöksspäckad oxfile med grönpepparsås o potatisgratäng. god meny. Aptitretarna bestod av Chivetse och en parmalindad mozzarella
Menyn de valt var min Hummersoppa (som tog mig till Sveriges Mästerkock 2012) följt av Cognacsflamerad Oxfilé med grönpepparsås och en chokladkaka med limemousse och bär till dessert