Grönsaker kokta recept

Kokta grönsaker och ostsås med skinka

Kokta grönsaker och ostsås med skinka

 Det här åt vi till middag idag, lätt som en plätt med potatis i kastrullen och grönsaker ovanpå i lilla "bambukokaren" OST/SKINKSÅS 2hg skinka (kallrökta snuttbitar hittade jag nästan gratis och såååå goda) 1 dm purjo 1 vilöksklyfta 1 msk smör 3 dl mjölk 1 dl grädde 2 tsk maizena 150 g Philadelphiaost 2 dl riven ost peppar Fräs lökarna mjuka i smöret
Sallad med kokta ägg, grillade grönsaker och sardellvinägrett

Sallad med kokta ägg, grillade grönsaker och sardellvinägrett

Vänd grönsakerna i vinägretten före servering och servera med ägghalvorna. Kärna ur och skär paprikorna i 4 bitar vardera, ansa sparris och morötter, vänd grönsakerna i olivolja och salt. Värm en grill eller grillpanna till högsta temperatur och grilla grönsakerna cirka 2 minuter på varje sida
Syrade grönsaker

Syrade grönsaker

Jag älskar syrade grönsaker. Syra grönsaker är en traditionell konserverings metod. Syrade grönsaker är perfekt för folk i farten
Picklade grönsaker

Picklade grönsaker

Picklade grönsaker är gott och av detta receptet blir det två stora burkar. Varva grönsakerna i två stora väl rengjorda burkar
Barnmat Grönsaker med couscous

Barnmat Grönsaker med couscous

Tillaga couscous enligt anvisningarna på förpackningen - salt. Koka linserna i 10 minuter. Hacka zucchini och morot i ca 0,5 cm i diameter och paprikan i lite större bitar
Syrade grönsaker

Syrade grönsaker

Häll lagen het över grönsakerna och sätt på lock. Lägg i resten av grönsakerna och koka i 3 minuter till. Grönsakerna behöver stå och dra 1 dygn innan de serveras
Marinerade Grönsaker

Marinerade Grönsaker

Marinerade eller inlagda grönsaker är väldigt gott som tillbehör till grillat eller på bufféer. De syrliga grönsakerna gör att maten smälts på ett bra sätt och man blir behagligt mätt
Picklade grönsaker

Picklade grönsaker

Picklade grönsaker är gott och ha i kylskåpet eftersom de passar som tillbehör till det mesta. Jag använde blomkål och broccoli i detta recept, men du kan med fördel byta en del av grönsakerna till morotsstavar, lök eller vitlök om du vill
Grönsaker i sötsur sås

Grönsaker i sötsur sås

De här stekta grönsakerna i en underbar sötsur sås, inspirerad av det asiatiska köket, brukar vi oftast servera till den friterade pankopanerade, falska fisken som ni fick recept på igår