Det här åt vi till middag idag, lätt som en plätt med potatis i kastrullen och grönsaker ovanpå i lilla "bambukokaren" OST/SKINKSÅS 2hg skinka (kallrökta snuttbitar hittade jag nästan gratis och såååå goda) 1 dm purjo 1 vilöksklyfta 1 msk smör 3 dl mjölk 1 dl grädde 2 tsk maizena 150 g Philadelphiaost 2 dl riven ost peppar Fräs lökarna mjuka i smöret
Vänd grönsakerna i vinägretten före servering och servera med ägghalvorna. Kärna ur och skär paprikorna i 4 bitar vardera, ansa sparris och morötter, vänd grönsakerna i olivolja och salt. Värm en grill eller grillpanna till högsta temperatur och grilla grönsakerna cirka 2 minuter på varje sida
Tillaga couscous enligt anvisningarna på förpackningen - salt. Koka linserna i 10 minuter. Hacka zucchini och morot i ca 0,5 cm i diameter och paprikan i lite större bitar
Häll lagen het över grönsakerna och sätt på lock. Lägg i resten av grönsakerna och koka i 3 minuter till. Grönsakerna behöver stå och dra 1 dygn innan de serveras
Marinerade eller inlagda grönsaker är väldigt gott som tillbehör till grillat eller på bufféer. De syrliga grönsakerna gör att maten smälts på ett bra sätt och man blir behagligt mätt
Picklade grönsaker är gott och ha i kylskåpet eftersom de passar som tillbehör till det mesta. Jag använde blomkål och broccoli i detta recept, men du kan med fördel byta en del av grönsakerna till morotsstavar, lök eller vitlök om du vill
De här stekta grönsakerna i en underbar sötsur sås, inspirerad av det asiatiska köket, brukar vi oftast servera till den friterade pankopanerade, falska fisken som ni fick recept på igår