Bara att värma en bit i mikron och efter två minuter är det klart. För ett år sedan hade jag aldrig trott att jag skulle tycka om gröt, men tack vare Sandra har jag blivit omvänd
1 dl havregryn 1 dl vatten0,5 dl mangobitar 0,5 dl blåbär Blanda kör i mikron 1,5-2,5 minuterBlanda runt med lite vatten till. 0,5 dl mangobitar 0,5 dl blåbär Blanda kör i mikron
Gröt i mikro. Koka upp och koka på medelvärme 3-4 min under omrörning tills gröten börjar tjockna. Krydda din gröt med 2 krm nyposkalsmjöl. Kör på full effekt i 2 minuter i mikron. 2 dl grötbasgrötris
Eftersom mjölksockret fäller ut på ett helt annat vis i mikron så behövs inget socker tillsättas, gröten blir riktigt god ändå (Det tycker även en sockerråtta som Kent)
Det jag har testat nu är Provena glutenfri havregrynsgröt. Portionsförpackad snabbgröt. Provena havregrynsgröt finns i tre olika varianter – Naturell, Hallon samt Äpple & lönnsirap
Blanda den lätt avsvalnade gröten med morötter, ägg, salt och kryddor. Jag är lite otålig av mig, så jag brukar micra all mjölk så att den i stort sett kokar upp i mikron, och sedan slår jag den över grynen, så slipper man stå och passa tills det äntligen kokar, och då brukar det ju koka över allt som oftast
Vi bakar, kokar skinka, kål och gröt, lägger in sill och gör julgodis. När man smälter choklad är det bättre att göra det i mikron än i vattenbad, då man riskerar att få vattenånga i chokladen och den blir grå och får ett tråkigt utseende
I mikro. Servera mannagrynsgröten med mjölk och äppelmos eller sylt. I mikro. Mät upp halva satsen (en portion), mjölk och salt på en tallrik och kör på full effekt i mikron i 2 minuter. Sänk värmen till svag värme och låt småputtra ca 4 minuter tills gröten är lagom tjock