), men här tänkte jag bjuda på en riktig risgrynsgröt. Det finns så många kluriga sätt att göra grötpå nuförtiden, i ugnen och gud-vet-allt, men jag tycker ändå att vissa saker är bäst på klassiskt vis
Späd med mer mjölk om gröten blir för tjock. 2 1⁄2 dl rundkorning ris. 11 msk strösockerSå här gör du 50 minuter Blanda ris, vatten, smör och salt i en stor tjockbottnad kastrull. Låt koka på svag värme ca 10 min. Låt gröten koka på mycket svag värme 30-40 min. Spara recept 2 kom
Låt gröten kallna. Ris à la Malta på LCHF-vis. Håll tillgodo för här har ni ett Ris á la Malta recept. Jag har i alla fall ett efterrättsrecept färdigt
Så här kokar du risgrynsgröt. Vispa upp äggen och grädden och rör ned detta i gröten. Det rundkorniga riset sväller på ett annat sätt och blir klibbigare
Låt gröten kallna och under tiden så vispa vispgrädden tillsammans med valt sötningsmedel. Receptet är hämtat ur min senaste bok ”Bakglädje och LCHF – Njutning utan socker och mjöl