Vispad ekologisk grädde gärna uppblandad med mjölk för lättsammare konsistens. 100 gr mald mandel. 100 gr smält smör. Grädda 25-30 minuter i 175 grader. Smält 200 gr schweizernöt chokladkaka,. häll i 7 msk grädde och 1 msk smör och blanda runt
Häll i grädden och koka upp igen. 2 port ca 300-350 gr torskrygg 1 dl riven pepparrot 1 dl creme fraiche 1 msk pressad citron 6 champinjoner 1 schalottenlök 1 dl hackad körvel, färsk smör till stekning 2 dl vitt vin 2 msk koncentrerad fiskfond 1 dl vatten 2 dl grädde Börja med pepparrotscremen. Håll varmt i en ugn på ca 80 grader. 300-350 gr torskrygg. 2 dl grädde
Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna. Förgrädda botten ca 10 minuter eller tills den är gyllenbrun. )Höj ugnsvärmen till 225 gr. Grädda i ca 10 minuter eller tills bullarna har fin färg. 100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
Sätt ugnen på 175 gr och stoppa in kycklingen i ca 20 minuter. Kycklingen ska ha en innertemperatur på minst 72 grader, jag brukar köra min till 78. 175 gr och. 72 grader
Blanda ingredienserna till färsen. Koka upp vatten och grädde med fond, häll över kålpuddingen. 500 gr nötfärs. 1 dl grädde. 200 gr keso (avrunnen). 1 dl grädde. 3 dl grädde. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda i 175 grader i ca 45 minuter. Häll av ca 2 dl från formen och koka upp med lite grädde och soja. 500 gr nötfärs. 1 dl grädde. 200 gr keso (avrunnen). 1 dl grädde. 3 dl grädde
Mal nötter och blanda samman dem tillsammans med resten av de torra ingredienserna. 250 gr kesella eller creme fraiche. 100 gr mandel. 50 gr nötter. 50 gr sesamfrön. 100 grgrovhackad mandel. Börja med att sätta ugnen på 175 grader. 250 gr kesella eller creme fraiche. 100 gr mandel. 50 gr nötter. 50 gr sesamfrön. 100 grgrovhackad mandel
Är degen väldigt "bubblig" efter gräddning kan du platta till den med en stekspade. Rör sedan ner den rivna osten och häll sedan allt över smördegen som du har förgräddat
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i matberedaren snabbt, låt den helst vila en stund i kylen. Strö den rivna osten över det förgräddade pajskalet
Ingredienser till 6 portioner. 3 dl mandelmjöl0,5 dl skalade sesamfrön 1 msk fiberhusk 1 tsk salt 40 g smör 1 äggMixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Grädda skalet i 175 g i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och höj värmen till 200 grader. 500 g nötfärs 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 msk grillkrydda (utan socker och tillsatser) salt, peppar 1 buljongtärning eller buljongpulver 1 dl passerade tomater150 grlagrad ost 3 dl crème fraîcheStek köttfärsen tillsammans med lök, vitlök, grillkrydda, salt & peppar. Blanda samman ost och créme fraîche och toppa pajen med blandningen och grädda i 200 grader i mitten av ugnen, ca 20 minuter eller tills oströran fått fin färg. 1 msk grillkrydda. 150 grlagrad ost. 200 grader i mitten av ugnen
Häll sedan i grädden och låt koka i fem minuter. Ingredienser 4 port. 4 st frysta laxfiléer 1 gullök1 vitlöksklyfta3 dl vitvin1 dl vatten3 dl grädde2 fiskbuljongtärning 450 gr bladspenatSaltSvartpeppar maizena Gör såhär Tina spenaten och laxen. 3 dl grädde. 450 gr bladspenat
Bryn grönsaker och kött var för sig. Men det funkar också alldeles utmärkt att laga rätten under lock eller folie i ugnen på 175 grader i ca 1½ timme. 750 gr innanlår. 800 gr potatis, skivad. 175 grader i 1½ timme under lock eller folie. 750 gr innanlår. 800 gr potatis, skivad
En riktigt god gräddsås till är pricken över i. 500 gr blandfärs. 1 dl grädde. Börja med att blanda grädde och ströbröd, låt det stå och dra i ca 10 minuter. Godaste hemmalagade hamburgaren 500 gr blandfärs. 1 dl grädde
Rör ihop ingredienserna, vispa inget. Det får bli grått även i fortsättningen dock en annan grå ton. 250 gr smör. 250 gr mörk choklad. 180 grader i 18 minuter. För 14 år sen när vi byggde så målade jag grå kulör i köket, i verandan och bakom kakelugnen. 250 gr smör. 250 gr mörk choklad