Grahamsbröd med russin recept

Grahamsbröd med morötter

Grahamsbröd med morötter

Platta ut den med mjölad hand. Nagga degen med en gaffel. Skär degen med en bakskrapa i 24 rutor. Koka upp vattnet i en kastrull eller i vattenkokare
Enkla lättbakade grahamsbröd

Enkla lättbakade grahamsbröd

Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. 1 pkt torrjäst, 8 dl mjölk uppvärmd till 42 gr, 3 tsk salt, 1 dl rapsolja, 2 msk honung, ½ dl linfrö, 1 dl solrosfrö, russin om man så vill, 10 dl grahamsmjöl, 5-8 dl vetemjöl. 1 Blanda jästen med den uppvärmda mjölken. Vetemjölet tillsätter jag med 1 dl åt gången tills dess degen känns lite fast och släpper bunkens kanter

Grahamsbröd med russin

Häll i grahamsmjölet, russinen och av vetemjölet och bearbeta degen minst fem minuter. 2 dl russin. Smält smöret och blanda sen i mjölken så det blir fingervarmt

Dagens recept: Cornells matbröd

Detta är ett härligt grahamsbröd som inte blir så smuligt. Du kan också baka det med rågmjöl. Smaksätt det med pomeransskal eller med rivet citron- eller apelsinskal för en nyare smak