Gör såsen som i vårt recept men tillsätt varken räkor eller musslor förrän såsen kokat. Beräkna 200 - 300 g färska räkor eller 1 burk musslor i vatten. 1 burk musslor i vatten
Den fick bli det gröna tillbehöret i en gratäng, som passar väldigt bra för oss som äter LCHF. Musslor är tyvärr något jag äter alldeles för sällan, ska försöka bättra mig på den punkten
De grönamusslorna toppas med parmesan och gratinerades sedan ugn. Där fanns stora grönamusslor i skal, små styckfrysta blå musslor samt en och annan pilgrimsmussla
Till förrätt gjorde vi halstrade pilgrimsmusslor som toppade med parmesan, persilja och gräslök. Halstra eller bryn sedan musslorna i pannan så dem får fin brynd yta utan att genomsteka dem, salta och peppra en aning
Rissalladen innehåller både tomater och gröna oliver. Blanda då det kalla riset med grönsaker i tärningar, rester av kött eller fisk skurna i bitar eller med musslor eller räkor
Godast av våra tre munsbitar tyckte de flesta att de gratinerademusslorna var. Även om prislappen inte var så liten (det var som Anki sa, vi kunde lika gärna tagit en taxi till gröna skylten i Ystad och tillbaka och det hade blivit billigare
Till förrätt tog gratineradegrönamusslor med provencalesmör och örtsallad. Jaha, då var jag tillbaka i ett Kalmar som inte visar sig från sin bästa sida alls idag
Pinxtos (eller pinchos) är mäkta populärt i Baskien och i gamla stan i San Sebastian finns det gott om pinxtosbarer där man plockar till sig vad man vill, betalar per grej och köper ett glas vin till
6 portionerI pkt à 500gr frusna grönamusslor4 skivor formfanska som legat framme i 4 timmar25 gr smör 1 vitlöksklyfta pressad3 msk hackad persiljasalt och chili flakesSkär bort kanterna på formfranskan och kör den till smulor i food processorn (har du ingen så finfördela den med händerna) tillsätt resten av ingredienserna och kör vidare till en jämn smet. Fördela sen smeten över musslorna ställ åt sidan, gratinera sen i ugnen på 250 grader i 5-10 minuter till de blivit bruna och krispiga. 500gr frusna grönamusslor