Gratinerade gröna musslor recept

Dagens recept: Fisk på grön bädd

Dagens recept: Fisk på grön bädd

Gör såsen som i vårt recept men tillsätt varken räkor eller musslor förrän såsen kokat. Beräkna 200 - 300 g färska räkor eller 1 burk musslor i vatten. 1 burk musslor i vatten
Sashimi och annat gott från havet

Sashimi och annat gott från havet

Chili- och koriander gratinerademusslor. Sist men inte minst åt vi även musslor. Chili- och koriander gratinerademusslor
Tapasmiddag

Tapasmiddag

Vitlöksgratineradeblåmusslor (beräkna hur många skal det ska vara/pers. Blanda smöret med kryddorna och fördela över musslorna
Kött när det är som bäst!

Kött när det är som bäst!

Till förrätt gjorde vi halstrade pilgrimsmusslor som toppade med parmesan, persilja och gräslök. Halstra eller bryn sedan musslorna i pannan så dem får fin brynd yta utan att genomsteka dem, salta och peppra en aning
Dagens recept: Risfylld paprika

Dagens recept: Risfylld paprika

Rissalladen innehåller både tomater och gröna oliver. Blanda då det kalla riset med grönsaker i tärningar, rester av kött eller fisk skurna i bitar eller med musslor eller räkor
Hummer, ostron, kräftor & nyår

Hummer, ostron, kräftor & nyår

Nedan musslor som ni hittar massa mer tips på här. Vet ni ännu inte vad ni skall äta i morgon så kör på världens säkraste kort

Matresan del 1

Godast av våra tre munsbitar tyckte de flesta att de gratinerademusslorna var. Även om prislappen inte var så liten (det var som Anki sa, vi kunde lika gärna tagit en taxi till gröna skylten i Ystad och tillbaka och det hade blivit billigare
Musselmackor

Musselmackor

Ta kastrullen från plattan och rör i musslorna. Det ska inte koka sen musslorna kommit i. musslor. Smält margarínet i en kastrull och rör i vetemjölet
Tjejtrippen

Tjejtrippen

Till förrätt tog gratineradegrönamusslor med provencalesmör och örtsallad. Jaha, då var jag tillbaka i ett Kalmar som inte visar sig från sin bästa sida alls idag
Pinxtos och tapas i San Sebastian, Spanien

Pinxtos och tapas i San Sebastian, Spanien

Pinxtos (eller pinchos) är mäkta populärt i Baskien och i gamla stan i San Sebastian finns det gott om pinxtosbarer där man plockar till sig vad man vill, betalar per grej och köper ett glas vin till
Voitlöksgratinerade gröna musslor

Voitlöksgratinerade gröna musslor

6 portionerI pkt à 500gr frusna grönamusslor4 skivor formfanska som legat framme i 4 timmar25 gr smör 1 vitlöksklyfta pressad3 msk hackad persiljasalt och chili flakesSkär bort kanterna på formfranskan och kör den till smulor i food processorn (har du ingen så finfördela den med händerna) tillsätt resten av ingredienserna och kör vidare till en jämn smet. Fördela sen smeten över musslorna ställ åt sidan, gratinera sen i ugnen på 250 grader i 5-10 minuter till de blivit bruna och krispiga. 500gr frusna grönamusslor

Gratinerade musselmackor

Lägg i de väl avrunna musslorna och smaka av med salt. 1 burk musslor, ca 250 g. 1 burk musslor, ca 250 g ½ - 1 tsk salt