Närmare bestämt en ny variant på gratineradehavskräftor, en av mina absoluta favoritförrätter. Eftersom jag är född och uppvuxen i Göteborg är kräftor för mig synonymt med havskräftor
Vitlöksgratineradehavskräftor, en perfekt start på middagen. Godast blir det med färska kräftor, men det går bra även med kokta, halvera då tiden i ugnen eftersom de lätt blir torra
2 humrar (kan bytas mot krabba eller kräftor). Nobelmiddagen detta år blev litet av en generalrepetition av vissa rätter som ska serveras på nyårsafton
Vi fyllde vagnen med korv, kalkon, olika ostar, grönsaker, såser och annat smaskigt och jag sprang även på färska havskräftor och blev såååå sugen på att testa dessa
Sedan är det bara att ta fram och skära upp så mycket som du behöver, passar utmärkt till t ex bakpotatis, en god köttbit eller kanske gratineradekräftor
Dela havskräftorna på längden och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera högt upp i ugnen, cirka 2 minuter, om du använder råa kräftor behövs cirka 5 minuter. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 619 8 stora kokta eller råa havskräftor
Dela havskräftorna på längden. Lägg kräftorna i en ugnssäker form. Bred eller klicka ut hälften av kantarellsmöret på kräftorna, riv och strö över osten
Skala kräftorna och plocka undan kräftstjärtarna till senare. 110 hela burfångade insjökräftor. 1Såsen10 hela burfångade insjökräftor 150 g smör 2 dl vatten 40 g finmalet fullkornsmjöl (ca 0,75 dl) 4 dl lantmjölk 1 stor nypa cayenne- eller espelettepeppar 2 dl crème fraiche