Gratinerade musslor förrätt recept

Gratinerade musslor med parmesan, persilja och vitlök

Gratinerade musslor med parmesan, persilja och vitlök

Servera som förrätt, drinktilltugg eller snacks. Tag ut musslorna och låt dem svalna i några minuter. 20 blåmusslor [400 g]. 20 blåmusslor [400 g] 1 dl Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, finriven 1 schalottenlök, finhackad 1 klyfta vitlök, pressad 1 msk persilja, finhackad 3 msk ströbröd svartpeppar 2 msk Zeta extra jungfruolivolja classico

Gratinerade musslor med vitlökssmör!

En enkel och god förrätt som går bra att ha på lut i frysen. Sedan är det bara att ta fram och skära upp så mycket som du behöver, passar utmärkt till t ex bakpotatis, en god köttbit eller kanske gratinerade kräftor
Gratinerade musslor

Gratinerade musslor

Perfekt som en förrätt eller när gästerna kommer. Skölj först alla musslor och släng de som är öppna eller inte stänger sig då man knackar på dem
Gratinerade musslor

Gratinerade musslor

Äter man musslorna som ensamrätt räcker receptet till två pers. Skölj musslorna och kasta de som är skadade eller inte öppnar sig när du knackar dem mot diskbänken
Gratinerade musslor

Gratinerade musslor

Lägg upp dem ett stort fat och servera som förrätt. Häll över musslorna i ett durkslag med en skål under
Recept: gratinerade musslor – två varianter

Recept: gratinerade musslor – två varianter

Mamma lagade sin goda fisksoppa och i den hade hon torsk, lax, räkor och musslor, men det behövdes långt ifrån ett helt nät till tre personer så jag fyllde en del av dem och bakade i ugnen och serverade till förrätt
Gratinerade grönmusslor

Gratinerade grönmusslor

Förrätter/smårätter. Gratinerademusslor,. Jag vet att det inte är alla som äter musslor. Lägg de frysta musslorna i en ugnsäker form
Vitlöksgratinerade musslor

Vitlöksgratinerade musslor

När jag var hos syrran pratade hon om en förrättburkmusslor som mamma brukade bjuda på när vi var små
Musslor, räkor, oxfilé och en paus

Musslor, räkor, oxfilé och en paus

Förrätt. Halstrade kammusslor med het olja. Torka av kammusslorna med hushållspapper. och ös musslorna. Tina, skala och fräs (godkända) jätteräkor i oljeresterna från musslorna
Rent frosseri och total lycka

Rent frosseri och total lycka

Lena har lite svårt för musslor och för att retas lite köpte jag varsitt ostron till oss, men hon fegade ur
Nyårsmeny med havets läckerheter

Nyårsmeny med havets läckerheter

Till förrätt blev det gratinerade havskräftor som smakade himmelskt av alla örter och osten. GRATINERADE HAVSKRÄFTOR
Vitlöksgratinerad pilgrimsmussla!

Vitlöksgratinerad pilgrimsmussla!

Pilgrimsmusslorgratinerade i vitlökssmör, en supergod förrätt, servera ett gott bröd till att suga upp den goda såsen med