Lägg upp musslorna på ett ugnsfast fat. Sätt på grilleniugnen. Skölj och borsta musslorna, släng de som är trasiga och de som inte stänger sig när man knackar dem mot köksbänken
Sedan är det bara att ta fram och skära upp så mycket som du behöver, passar utmärkt till t ex bakpotatis, en god köttbit eller kanske gratinerade kräftor
Mamma lagade sin goda fisksoppa och i den hade hon torsk, lax, räkor och musslor, men det behövdes långt ifrån ett helt nät till tre personer så jag fyllde en del av dem och bakade iugnen och serverade till förrätt
Lägg musslornai en stor vid kastrull. Skölj och borsta musslorna rena. Se till att alla är väl slutna. Skär av den sega muskeln och ta musslorna ur skalen
Lägg musslornai en stor vid kastrull. Skölj och borsta musslorna rena. Se till att alla är väl slutna. Skär av den sega muskeln och ta musslorna ur skalen
Just en sådan kväll gav jag migi kast med att gratineramusslor och göra pommes fritesiugnen. Jag mixade den provencalska majonnäsen aioli, skar potatisstavar som fick gå iugnen och bli hemmagjord ”fuskpommes”