Hacka löken och fräs i oljan, tillsätt vinet och salt, koka upp och lägg ner musslorna, lägg på lock och koka några minuter tills alla musslor öppnat sig
Fräs på lök och vitlök i en panna och tillsätt antingen vin eller vatten och lite vinäger. Skölj först alla musslor och släng de som är öppna eller inte stänger sig då man knackar på dem
Vänd ner tomatpurén i några minuter och slå därefter på vinet, låt allt koka upp och småputtra tills hälften av vinet ångat bort, slå därefter på vattnet och lägg i lagerbladet
Lägg i musslorna, häll på vinet och låt dem ångas, de som inte öppnats kastar du också. Vi äter alldeles för lite musslor i Sverige och det skall vi ändra på
Halstrade kammusslor med het olja. Torka av kammusslorna med hushållspapper. och ös musslorna. Tina, skala och fräs (godkända) jätteräkor i oljeresterna från musslorna
Låt musslorna rinna av i en sil. Tillsätt räkor och musslor till soppan, strax innan servering. Späd med vin, crème fraiche, grädde, vatten, och låt sjuda i 15 minuter. 2 dl vitt vin. 1 st musslor
Till förrätt blev det gratinerade havskräftor som smakade himmelskt av alla örter och osten. Men i vanlig ordning ändrade jag om lite i receptet, jag tog två olika fisksorter i ställen för en, använde mig av vispgrädde istället för matlagningsgrädde och istället för musslor fräste jag upp kungsräkor (MSC märkta såklart) med vitlök och chiliflakes
Koka upp vatten, vin, lök och timjan och lägg i musslorna och rör om. De två tapas som hamnar här i dag är av olika slag, en vegetarisk och en på musslor som ska serveras kall
Eller gratinerade. Ofta serveras musslor kokta i vin, med fänkål eller något annat smarrigt. Det kan vara jag som har förutfattade meningar, men jag har fått för mig, att många är rädda för - eller i alla fall avstår från - att laga musslor
Även den gratinerade krabban gillade vi skarpt som fick en lite het smak, men av cayennepeppar. Oftast brukar jag örtgratinera hummer, ungefär på samma vis som jag gratinerar musslor med i stort sett bara smör, vitlök och färska örtkryddor