Gratinerade musslor vitlök persilja recept

Gratinerade musslor med vitlök och parmesanost

Gratinerade musslor med vitlök och parmesanost

Blanda olivolja, pressad vitlök och finhackad persilja i en skål. Gratinerademusslor passar utmärkt som drinktilltugg, förrätt eller som en huvudrätt om man serverar dem på klassiskt vis med pommes
Gratinerade musslor

Gratinerade musslor

Pressa i vitlöken. Blanda smör, sambal oelek, lime, persilja. Borsta och skölj musslorna. Lägg musslorna i en stor kastrull med vatten i botten
Gratinerade musslor

Gratinerade musslor

Mixa ihop en röra på ströbröd, smör, persilja, salt, citron, vitlök och strö över det på varje mussla
Gratinerade musslor

Gratinerade musslor

1 kg musslor med skal 1 dl vatten 75 g smör, rumsvarmt 1 tsk sambal oelek 1 limefrukt, rivet skal av 2 msk färsk persilja, hackad 1 klyfta vitlök flingsalt, till ungformen
Gratinerade musslor med parmesan

Gratinerade musslor med parmesan

Blanda samman ost, lök, vitlök, persilja, ströbröd, svartpeppar och olja och fördela över musslorna. finhackad persilja
Gratinerade musslor

Gratinerade musslor

Tillsätt finhackad vitlök och finhackade sar-deller och smält på svag värme. Ta kastrullen från plattan och rör ner persilja, crème fraiche, sambal oelek
Gratinerade grönmusslor

Gratinerade grönmusslor

Chili, vitlök, persilja, parmesan. Blanda i en annan skål olivolja, chili, pressad vitlök, citronsaft och salt
Vitlöksgratinerade musslor

Vitlöksgratinerade musslor

Strö över persiljan vid servering. Jag hittade de här bilderna i datorn, vitlöksgratinerademusslor. Koka musslorna -hur du gör beskriver jag här
Dagens recept: Spansk räkrätt

Dagens recept: Spansk räkrätt

Tillsätt finhackad vitlök och krossad rödpeppar. Ett är att tugga på färsk persilja en stund, ett annat är att tugga på några kardemummafrön några minuter och ett äldre tips är att äta en rödbeta, stekt i glödande aska
God kväll

God kväll

Plocka upp musslorna och låt vinet fortsatt stå och koka utan lock så det reduceras till minst hälften
Nyårsmeny med havets läckerheter

Nyårsmeny med havets läckerheter

Till förrätt blev det gratinerade havskräftor som smakade himmelskt av alla örter och osten. Men i vanlig ordning ändrade jag om lite i receptet, jag tog två olika fisksorter i ställen för en, använde mig av vispgrädde istället för matlagningsgrädde och istället för musslor fräste jag upp kungsräkor (MSC märkta såklart) med vitlök och chiliflakes