Häll gratängsåsen över fisken och strö eventuellt riven ost över om man vill ha det. Jag måste bara tipsa er om denna goda fiskrätt som jag gjorde igår
Gratängsås. Tillsätt vetemjöl och rör om. Tina fryst fisk något. Tillsätt grädden. Lägg fisken i smorda portionsformar eller i en stor smord ugnsäker form
Gratängsås. Tillsätt ägg och smör och smaka av med salt och peppar. Bred ut fisken och salta. Gratängsås. Blanda dem med de övriga ingredienserna till fyllningen
Stora bitar av torskryggen i en form och på med gratängsås och ost. På denna årets sista dag kommer inlägget om fisk som har tillagats av mig, hemma i köket
Men nu har Kellysåsen kommit tillbaka och denna gång i form av en gratängsås, lika god som vi mindes den och perfekt att ta till när det skulle lagas snabb fiskgratäng
Gratängsås. Tillsärr citronsaft, salt och äggula i såsen. Tina den frysta fisken och broccolin något. Lägg fiskbitar eller hela färska filéer på ett ugnssäkert fat
Lägg fiskfiléerna bredvid varandra i den smorda gratängformen och häll över gratängsåsen. Den passar lika bra när du får gäster som till familjemiddagen
Gratängsås. Det är helt enkelt förbannat gott ihop, till exempel i en fiskgratäng. Tillräckligt varm för att funka om vintern fortfarande behåller sitt grepp
Häll gratängsås över humrarna så att de fylls till brädden. Dela humrarna längs med kroppen, börja med att lägga kniven i “krysset på huvudet” och tryck till
Gratängsås. Lägg i en klick smör och låt allt steka med smör tills fin färg och salta och peppra. Nu finns det mycket kantareller i skogen, då passar det att göra en god fiskrätt med kantareller
Servera till kokta grönsaker, fisk, ägg eller tillaga den som gratängsås. Värm såsen till sjudning. Sauce Béchamel är en vit grundsås som ibland kallas mjölksås, eftersom matfet och mjölredningen ska spädas med mjölk
Namnet på gratängen antyder kanske vad som mer som hamnade i gratängsåsen, vi för vår del förknippar i alla fall både parmesanost och kapris med Medelhavsländerna, och färgerna lutar ju åt Italiens flagga