Lammfärsbiffar. Balsamvinäger Lammfärsbiffar. Blanda smör och ströbröd i en bunke, låt svälla 10 min. Hacka under tiden chili och lök fint och stek i smör till fin färg
Biffarna serverades med tillbehör som pitabröd, sallad med fetaost, myntayoghurt (grekisk yoghurt+ färsk mynta + salt) och citron (pressad över vid servering, så gott)
Idag bjuder köket på saftiga lammfärsbiffar. 1 1/2 dl turkisk eller grekisk yoghurt. Lammfärs är väldigt gott tycker jag men dessa biffar går även att göra på nötkött om man hellre föredrar det
Ni får tills dess stå ut med att jag delar med mig av dessa Lammfärsbiffarna i pitabröd som serveras tillsammans med myntarostade pinjenötter, aprikoschutney & fetayoghurt
Grekisk yoghurt. Lammfärsbiffar. Lamm är ju en höjdare i alla dess former. Små saftiga biffar smaksatta med feta och mynta, tillsammans med knaperstekta polentaplättar, vitlöksmättad tzatziki och en het tomatsalsa, allt serverat i ett pitabröd
Den här rätten är en blandning mellan hamburgare, kebab och grekisk sallad skulle man kunna säga. Valet föll på Lammfärsbiff i pitabröd ett recept som finns med i boken Grekland
Vi hade lite lammfärs hemma så idag improviserade jag fram en god grekisk middag. Mosa fetaosten och blanda med grekisk yoghurt, honung och salt och peppar
Tyvärr kan jag alldeles för lite om det grekiska köket. Jag har valt att kalla rätten Lammfärsbiff Olmåsopopoulos eftersom jag är så enormt rolig och fyndig