1500 g köttfärs gärna lammfärs 1 st citron rivet skal 2 msk hackad persilja 1 st vitlöksklyfta salt peppar 100 g fetaost smör eller margarin till stekning Tzatziki. Forma färsen till 6–8 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida, tills de är klara
Biffar. Grovhacka oliverna och blanda med lammfärs, vitlök, smulad feta, oregano samt salt och peppar. Forma till biffar och stek till gyllene i olivolja
Biffarna. Forma stora biffar och fyll dem med tärnad fetaost. Servera biffarna med tzatsikin, hamburgerbröd, och grekisk sallad 400 g köttfärs eller lammfärs
Lammfärsbiffar. Röran smakar mycket gott till pannbiffar, köttbullar och även till kallskuret, både kött och fisk, kanske blir det en ny favorit på julbordet hemma hos dig i år
Tyvärr kan jag alldeles för lite om det grekiska köket. Jag har valt att kalla rätten Lammfärsbiff Olmåsopopoulos eftersom jag är så enormt rolig och fyndig
Hetta upp oljan och forma lammfärsen till små biffar. Biffarna. 500 gram lammfärs. 1. Börja med tzatzikin. Riv gurkan och krama ur vätskan med händerna
idag va det lammfärs som var huvudingrediens och av det blev det fyllda grekiskabiffar med ugnsrostad potatis och morötter med timjan, och tzatsiki till det