Den grekiska/turkiska yoghurten kan bytas mot sojayoghurt för ett mjölkfritt alternativ. Gubbröra är ju en klassiker, som ofta bjuds till nattamat eller som förrätt på kavring eller annat grovt bröd
Idag blev det grekiska vinbladsdolmar som är vanliga när man äter grekisk meze. När jag var och handlade förra veckan såg jag vinblad i burk och då blev jag lite nyfiken vad man skulle kunna göra med bladen
Så kom jag ju ihåg att den grekiska pommes friten brukade vara väldigt god och föll för frestelsen och smakade en pommes frite och kunde konstatera att jag kom ihåg fel - det var ju inte alls gott
När vi var i grekland dock köpte jag ett litet souvenir-kit med typiskt grekiska smaker däri bland annat en tzatzikikrydda man bara skulle blanda med yoghurt, inget annat
Vi hittade kanske världens mysigaste grekiska restaurang där vi fick tapas till förrätt, sedan åt jag kycklingspett med potatis och Danne en grillmixtallrik
Annars så minns jag hur min grekiska mormor förr lagade helt fantastisk mat (hon var känd i området för sin mat) som vi nästan bråkade om vem som skulle få största biten av
Till kräftorna serverade vi tzatziki, grekiska oliver och grekiskt lantbröd. Efter lite koll med grekiska instakällor bestämde vi oss för en Galaktoboureko
Kvällen började dock med att jag, stora S och J träffades utanför den grekiska restaurangen "Athena" som ligger ganska nära biografen, och där avnjöt vi en smaskig måltid
Sönerna har växelvis vaktat katt och hus, och sonen med körkort hämtade sina trötta föräldrar på centralen - tack - så vi grillade ihop i går kväll i den svenska (grekiska) sommarvärmen
Häll i creme fraiche eller den grekiska yoghurten samt kryddor (om man vill) och mixa än en gång. En OTROLIGT enkel soppa som har lite mer lyx stämpel över sig