Skär osten i små bitar och blanda med färsen. 1100 g fetaost. 1500 g köttfärs gärna lammfärs 1 st citron rivet skal 2 msk hackad persilja 1 st vitlöksklyfta salt peppar 100 g fetaost smör eller margarin till stekning Tzatziki. 5 st gurka 2 dl grekisk yoghurt 1 st vitlöksklyfta salt peppar 1 msk olivolja Servera med. Forma färsen till 6–8 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida, tills de är klara. 1Servera med klyftpotatis, och en sallad med tomater, oliver och rödlök
I köttfärsbiffarna hade vi fetaost, basilika, vitlök, oregano och rödlök och det blev väldigt gott. I helgen åt vi de här goda grekiskaköttfärsbiffarnamed klyftpotatis och tzatsiki till middag och det blev jättegott
Om du är osäker på din kryddning kan du steka en liten provbit och smaka (om du inte vill smaka på den råa smeten)Serverades med ris, tzatziki och grönsaker En väldigt god variant av färsbiffar
Här kan man givetvis använda fetaost eller annan valfri ost. Jag har valt att krydda mina med vitlök, oregano, timjan, rivet skal av citron samt salt och svartpeppar
så när vi kom hem så blev middagen grekiska biffar, kolgrillade. Till grillköttet gjorde jag en coleslaw med soltorkade tomater och fetaost, mycket gott