) Det är skillnad på vilken sort man väljer och huruvida den är griljerad eller inte. Visst ni att vi äter olika sorts kål till skinkan på julen, lite beroende på var i landet vi bor eller vilka traditioner våra familjer har
Vi köper färdigkoktjulskinka och självklart går det att skippa griljeringen men jag tycker att det blir gott och framför allt snyggt att griljeraskinkan
Griljerafärdigkoktskinka. Skinkan var verkligen så saftig och god som det stod på förpackningen och det var otroligt enkelt att bara griljera och sedan gratinera
Dels knaprade jag mina första pepparkakor (och tänkte fina önskningar, för det får man när man lyckas dela pepparkakan i tre) och sen griljerade jag även årets första julskinka
Igår griljerade jag just en färdigkokt. Brukar göra skinka i ugnen, men har förstås upptäckt att färdigkoktskinka i butik är minst lika god, så det brukar bli en av varje
Här är revbensspjällen färdigkokta och redo att bli preparerade med glaze. När skinkan har torkat ihop till grusiga flisor, korvar, köttbullar och syltor står en upp i halsen och de sista sillbitarna slött simmar runt i sillburkarna, då är det läge att bryta sig loss från matrestsplikten och servera något annat än just julmat
Bred blandningen på ovansidan av skinkan. Lägg skinkan på plåt med bakpapper och griljera 10–15 minuter tills den fått fin färg. färdigkoktskinka 3-4 kg