Oavsett om du själv rimmat, själv kokat eller köpt koktskinka behövs en god griljering. Skär av svålen (och lite av fettranden om du vill) och lägg skinkan i en långpanna
nitritfri skinka*, kokta kycklingfiléer, kokt kalkonfilé, lax. Befinner man sig i Stockholm skall det visst saluföras något som heter "gråsaltad skinka" i Finska butiken i Hötorgshallen
När vi skulle skära upp vår griljeradeskinka igår, visade det sig att vi köpt OKOKTskinka. Så det var bara att stoppa in den i ugnen och åka och köpa en KOKTskinka istället
Ta upp skinkan ur förpackningen. Skär ev bort lite fett och torka skinkan torr. Rör samman äggula, honung och senap, och pensla skinkan runt om med blandningen
Ta bort ev svål på skinkan eller nät på kasslern. Griljera i mitten av ugnen 10-15 min. Räcker till ca 1 kg kokt eller ugnsbaka rimmad skinka eller 1 kg kassler