I år lär jag nog inte orka med att göra någon egen julmat, men lite risgrynsgröt lär det nog bli och kanske griljerar jag en liten skinka, som pappa och jag kan dela på
När vi skulle skära upp vår griljeradeskinka igår, visade det sig att vi köpt OKOKT skinka. Här på bloggen kommer det nog att dyka upp recept på vad man kn göra med överbliven julskinka, fram till maj
Håkan drog iväg på stålhingsten tidigt i ottan för att ställa sej i köket på jobbet och fortsätta stoppa korvar, göra leverpastejer, steka köttbullar, röka och griljera skinkor
Jag har inte griljerat någon skinka själv ännu utan köpte lite i charken. Som ni sett på Facebook har jag redan ätit min första vörtbrödssmörgås med julskinka i år
Lägg skinkan på ett ugnssäkert fat. Pensla blandningen på skinkan. 1 färdigkokt julskinka med svål, 3-4 kg. 11/2 dl + 2 msk pankoströbröd. Griljeraskinkan i mitten av ugnen på 225 grader i 10-15 minuter. 1Låt skinkan svalna och skär upp 3-4 mm tjocka skivor