Servera med grillad Zucchini, Cocktailtomater och Smör. Fetaost fungerar också bra, men den här färskosten gjord på mjölk från korna på Kittelberget blir mildare i smaken till den fina öringen
Den här varianten med en vinägrett har jag gjort många gånger, men när jag blev bjuden på den hos min vän Maria under semestern (som serverade egenfiskad och grilladöring till – vi snackar lyxmåltid
Igår blev det god middag grillad oxfile med getost, sparris, gurka, ost stuvad spenat och smör. Vi fyndade, örtsalami, varmrökt öring, renkorv och jordgubbar
vid 60-65 grader och temperaturen på färdig stekt, kokt eller grillad fisk skall aldrig överstiga 57 grader, det betyder att när du steker eller grillar din fisk så skall du under inga som helst omständigheter steka den så länge att kärntemperaturen når upp över 60 grader för då börjar äggviteämnen koagulera och det ser du på att fiskens kött får vita svettpärlor och det är också indikationen på att fisken håller på att bli överstekt och torr, och tyvärr även ett allt för allmänt fenomen på många finare restauranger. Lax, röding, öring filéer högst 4-6 minuter på var sida, vila i 3 minuter före servering. Hel lax, röding, öring högst 6-8 minuter på var sida, vila i 5 minuter före servering
2 st foreller eller öringar om ca 400 g/st. Saltlake. Lös upp ½ dl salt i ½ liter kallt vatten. Rensa och fjälla fisken men låt gärna huvudet sitta kvar