Grillad öring recept

Folie grillad öring från Danasjö

 . Rensa fisken, salta o peppra.   Fyll fisken med gul skivad lök, dill och stavar av smör. Linda in fisken i folie
Ädelfisk på grill med romsås

Ädelfisk på grill med romsås

”Flugfiskad regnbåge och öring i ugn”), alltså tre personer. Det blev en öring och en regnbåge som tillagades på grillen
Folieinbakad Öring med Ost, Paprika och Citronmeliss

Folieinbakad Öring med Ost, Paprika och Citronmeliss

Servera med grillad Zucchini, Cocktailtomater och Smör. Fetaost fungerar också bra, men den här färskosten gjord på mjölk från korna på Kittelberget blir mildare i smaken till den fina öringen
Dressad fänkål

Dressad fänkål

Den här varianten med en vinägrett har jag gjort många gånger, men när jag blev bjuden på den hos min vän Maria under semestern (som serverade egenfiskad och grilladöring till – vi snackar lyxmåltid
Samke harra- Libanesisk chilifisk

Samke harra- Libanesisk chilifisk

1 hel fisk som röding, öring, gös, torsk, snapper (ca 1,5 kg). 1 hel fisk som röding, öring, gös, torsk, snapper (ca 1,5 kg)
Öjebyns kyrkmarknad

Öjebyns kyrkmarknad

Igår blev det god middag grillad oxfile med getost, sparris, gurka, ost stuvad spenat och smör. Vi fyndade, örtsalami, varmrökt öring, renkorv och jordgubbar
Australiensiska vintips inför helgen

Australiensiska vintips inför helgen

Väljer du att grilla lax, öring eller röding, prova deras Thomas Hyland Chardonnay 2013 (varunr 6023, pris 99,-), du blir inte besviken
Snabbuppdatering och bildbomd

Snabbuppdatering och bildbomd

Det var dock endast min pappa som fick fisk - en abborre och en öring. Nu har det vart riktigt dåligt med juppdatering här, skärpning Sandra

Örtfylld öring

2 st öringar , à 600 g. 1. Skölj ur fiskarna. Salta och peppra inuti och fördela smöret i dem. 2. Fyll fiskarna med örter
Förslag till nyårsmeny!!!

Förslag till nyårsmeny!!!

400 g öring eller laxfilé. 400 g öring eller laxfilé. Planerar ni nyårsmenyn för fullt eller vet ni kanske inte vad ni ska bjuda på
Ät mer fisk. DEL 2.

Ät mer fisk. DEL 2.

vid 60-65 grader och temperaturen på färdig stekt, kokt eller grillad fisk skall aldrig överstiga 57 grader, det betyder att när du steker eller grillar din fisk så skall du under inga som helst omständigheter steka den så länge att kärntemperaturen når upp över 60 grader för då börjar äggviteämnen koagulera och det ser du på att fiskens kött får vita svettpärlor och det är också indikationen på att fisken håller på att bli överstekt och torr, och tyvärr även ett allt för allmänt fenomen på många finare restauranger. Lax, röding, öring filéer högst 4-6 minuter på var sida, vila i 3 minuter före servering. Hel lax, röding, öring högst 6-8 minuter på var sida, vila i 5 minuter före servering

Pinnfisk

Bruno Ehrs 4 st nyupptagna öringar , eller rödingar. 1. Ta ur fisken men behåll huvudet. 2. Tälj pinnarna så att de får en vass udd

Grillad öring

-) Idag bjöd han på grilladöring och kokt potatis. Fredagar brukar vara makens dag att laga mat och så också idag

Grillad fisk

2 st foreller eller öringar om ca 400 g/st. Saltlake. Lös upp ½ dl salt i ½ liter kallt vatten. Rensa och fjälla fisken men låt gärna huvudet sitta kvar