Grilladbiff. Lägg på biffen och toppa med pepparrotssmör och örter. Börja med att pickla senapsfröna. Krossa den lätt, häll på lite av köttsaften från den grilladebiffen
Om biffen inte vill släppa när man vill vända behöver den en stund till. För en sådan man vore det närmast omöjligt att lägga ut ett matbloggsinlägg med enbart recept
Biffsalladmed tryffelaioli. Sen åkte de med hit och sov kvar. Eftersom vi behövde äta tidig middag så ville vi inte bjuda på något tugnt, så vi bestämde oss för en sallad och svensk biff
Sjävklart är det gott med marinad - men inte nödvändigt när det är så fint kött som bankad biff. Lägg på ett fat och täck med folie en stund innan servering, skär sedan upp i mindre bitar
Det han framhöll med detta kött, förutom att ICA ställt samma krav som vi har i Europa på anitibiotikamängder och hormomer, var att djuren går ute i värmen HELA året och äter gräs, vilket gör att det smakar så mört och gott - kan inte annat än att hålla med, exempelvis lades en chuckroll - eller ett högrev - på grillen som en biff och grillade till rött, det smakade underbart
Idag så blev det en Picanha som jag grillade på indirekt värme. Picanha kan användas på många olika sätt, men skivar man köttet till biffar ska man tänka på att skära mot muskelfibrerna (annars blir det segt) vilket ger långa biffar som man kan dela, samt att gärna behålla fettet på när man tillagar maten för smakens och saftighetens skull
Framförallt till en perfekt melérad och knaprigt stekt eller grillad, rödrosa biffmedkappa. Jag vet inte om det beror på att jag måste fylla kroppen med protein inför kommande vinterdvala