Det tar lite längre tid men det är enklare att kolla av innertemperatureni en tjock bit kött så får jag dem precis som jag eller mina gäster vill ha det
Rensa kantarellerna och dela dem tillmindrebitar. Gnugga potatisen ren och torka den. Skär bort båda ändarna på lökarna och lägg dem i en ugnsform för muffins med snittytan uppåt – en lökhalva i varje muffinshål
Fast här är köttbiten (någorlunda) intakt och tillbehören annorlunda. Några favoriterirepris från helgen, det blev mer av grillad entrecôte och mandelpesto
Köp en riktigt bra bit kött som är rikligtmarinerad. Grilladsaftigentrecote med ädelostsås. IBelgien åt vi sådan god entrecote på en av restaurangerna så jag var sugen på det
Skär tomaterna ibitar. Skala och finhacka löken. Blanda tomater, lök, smulad ost, vinäger och olja. Skär baguetten iskivor och grilla dem hastigttills de får fin färg
Några finabitar av en ekologiskentrecote, gärna angus eller något annat köttrasdjur. Man slänger ju för det mesta rotbiten, så jag tänkte att man kanske kunde använda den till något och det blev riktigt gott att fritera
Köp finabitar av entrecôte, liteinsprängt fett och lagom marmorerat - och svenskt. Väderomslaget och omställning från högtryck till lågtryck kändes av hela lördagen, och lagom till regnet kom kunde vi sätta oss till bords inne och avnjuta