Grillad oxfilé recept

Helstekt oxfilé med gorgonzolarisotto, grillad sparris och rödbetssås

Helstekt oxfilé med gorgonzolarisotto, grillad sparris och rödbetssås

Oxfile är kanske så klassiskt det kan bli på nyår, men det kan ju vara lite kult med det med. När man lagar mat till många kan man göra det lätt för sig och laga så många komponenter som möjligt som funkar att laga dagen innan och bara värma på vid själva serveringen
Grillad och gravad oxfile.

Grillad och gravad oxfile.

Vi testade att grava köttet först och sedan grilla det. Fantastiskt gott blev det. Ni måste testa det. 6 portioner
Grillad oxfilé med örtsmör

Grillad oxfilé med örtsmör

Ta fram oxfilé och smör så att de blir rumstempererade. Sedan kan du skära snygga skivor att lägga på oxfilén
Grillad oxfilé med lök- och senapsmarmelad

Grillad oxfilé med lök- och senapsmarmelad

Pensla oxfilén med olja och krydda med salt och peppar. Servera oxfilén tillsammans med marmeladen. Grilla oxfilén runt om 6-8 min beroende på hur genomgrillad du vill ha köttet. 4 bitar oxfilé (600 g)
Grillad oxfilé med ugnsrostade grönsaker

Grillad oxfilé med ugnsrostade grönsaker

Ibland blir man så glad när man hittar en hel bit oxfilé i frysen. Så när det var så himla gott väder i helgen så passade vi på att grilla oxfilé, lite majsbitar och göra ugnsrostade grönsaker