Flytta sedan över entrecoten till sidan där du inte har några briketter - indirekt grillning. Igår handlade vi på ICA Kvantum, de har en fantastisk köttavdelning, kunnig & trevlig personal och ett stort utbud, man blir aldrig besviken
Grilla din entrecote på direkt grillning och vänd ofta så att inte köttet brinner upp när det slår upp eldflammor (entrecote släpet mycket fett när det grillas)
förbered grillen för indirekt grillning långt i förväg så att du får en riktigt varm glödbädd. Oavsett om man använder kol- eller gasolgrill måste man hälla lite vatten i dropplåten under grillen så att luften i grillen hålls fuktig
Mixa med en stavmixer och krydda med salt och peppar, låt svalna. Grilla dem 2 minuter på varje sida och pensla med glazen på båda sidor mot slutet avgrillningen. 4 skivor entrecote (á 180g)
Ta fram köttet i god tid innan grillning så det får bli rumstempererat. Väderomslaget och omställning från högtryck till lågtryck kändes av hela lördagen, och lagom till regnet kom kunde vi sätta oss till bords inne och avnjuta
Mixa med en stavmixer och krydda med salt och peppar, låt svalna. Grilla dem 2 minuter på varje sida pensla med glazen på båda sidor mot slutet avgrillningen. 4 skivor entrecote á 180g. 1 1/2 dl ketchup eller chilisås av ketchuptyp
Mixa med en stavmixer och krydda med salt och peppar, låt svalna. Grilla dem 2 minuter på varje sida pensla med glazen på båda sidor mot slutet avgrillningen. 4 skivor entrecote á 180g. 1 1/2 dl ketchup eller chilisås av ketchuptyp
Vänd en gång under grillningen. Efter grillningen vänds spetten i de färska örterna. 1 tsk havssalt. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en liten skål