2 ½ dl rapsolja½ dl vinäger½ dl soja½ dl chilisås1 ½ dl BBQ-sås3 msk grillkrydda1 msk svartpeppar1 tsk timjan1 tsk paprikapulverBlanda ihop alla ingredienser och häll i en lämplig flaska. 3 msk grillkrydda
Självklart kan man göra egen marinad/grillolja men jag var lite bekväm och köpte en färdig, Caj P’s Original, som jag använder rikligt av vid tillagning av quornfiléerna, som kan antingen stekas, grillas i ugnen eller på grillen
Grillolja med smak av vitlök. Grillkrydda. Börja med att putsa köttet och ta bort allt fett som du inte vill ha och ta bort senor och dylikt som kanske finns på köttet
Allround grillolja (eller annan marinad du gillar). Grillkrydda alt. Dela kycklingen i mindre bitar och lägg i en skål eller plastpåse tillsammans med lagom mängd grillolja
Pensla toppen av kycklingen med grillolja eller neutral olja. Valfria kryddor, jag använder ofta bara rejält med grillkrydda (ta de kryddor du gillar bäst)
Pensla med grillolja med vitlök och strö över örtkryddorna. 1/2 dl grillolja med vitlök (t ex Caj P, eller ta olja, vitlök och grillkrydda). 1/2 dl grillolja med vitlök (t ex Caj P, eller ta olja, vitlök och grillkrydda)
grilloljaGör så här. grillkrydda. Häll på lite grillolja och låt det stå en stund. Krydda med grillkrydda i och runt om kycklingenBlanda ihop osten och den finhackade persiljan
Idag smaksatte jag filén med grillkrydda och grillolja vilket gav köttet en kryddig bitvis hård yta och ett saftigt inre, det kan inte blir så mycket bättre