Sjud under lock i minst 3 timme i ugn på 120 grader (tiden börjar från att oljan börjar sjuda). Tillaga i ugn på 150 grader i 1 och en halv timme. )Kotlettrad (ytterfilé)1/2 kotlettrad1 gullök1 grillplanka (gärna ceder)havssaltGnid i kotlettraden med havssaltInnerfile-schnitzel1 fläskfilesalt, svartpepparPutsa köttet rent på hinnor
Jag lagade en betydligt större mängd, på 2 kg ytterfilé, så jag placerade de stekta rulladerna i en ugnsform, hällde över vätskorna, strödde riven ost över och låt badda i ugnen ca. 8 skivor av grisytterfilé
jag är familjens dejourerande kötthanterare, i år tog jag faktiskt "betalt" i en halv gris till jul - bara så ni inte ska få för er att jag arbetar för assigt
is ytterfilé. *Rullad grisfilé fylld med syrligt vinteräpple. Rullad grisfilé. Banka ut grisfilé biten till en tunn, tunn "lövbiff", salta och peppra lätt och placera upp på detta några färska blad av ramslök
Tag ut ur ugnen. Stek försiktigt i smör, kan efterstekas i ugn. Bestheim Reserve, Pinot Gris, 2014, Alsace. Ställ i vattenbad och baka i ugn 150° ca 25 min. Grädda i ugn 200° C ca 10 min tills pajskalet börjat stelna. Sätt in i ugn och grädda tills gyllenbrun och tills mandelsmeten stelnat helt, ugn a 175°C ca 35 min