Gris ytterfilé ugn recept

Grilla gris

Sjud under lock i minst 3 timme i ugn på 120 grader (tiden börjar från att oljan börjar sjuda). Tillaga i ugn på 150 grader i 1 och en halv timme. )Kotlettrad (ytterfilé)1/2 kotlettrad1 gullök1 grillplanka (gärna ceder)havssaltGnid i kotlettraden med havssaltInnerfile-schnitzel1 fläskfilesalt, svartpepparPutsa köttet rent på hinnor
Italienska grisrullader

Italienska grisrullader

Jag lagade en betydligt större mängd, på 2 kg ytterfilé, så jag placerade de stekta rulladerna i en ugnsform, hällde över vätskorna, strödde riven ost över och låt badda i ugnen ca. 8 skivor av grisytterfilé
Nyår: Älgstek med portvinssås

Nyår: Älgstek med portvinssås

jag är familjens dejourerande kötthanterare, i år tog jag faktiskt "betalt" i en halv gris till jul - bara så ni inte ska få för er att jag arbetar för assigt

Älvby gård, 27 augusti 2017

Tag ut ur ugnen. Stek försiktigt i smör, kan efterstekas i ugn. Bestheim Reserve, Pinot Gris, 2014, Alsace. Ställ i vattenbad och baka i ugn 150° ca 25 min. Grädda i ugn 200° C ca 10 min tills pajskalet börjat stelna. Sätt in i ugn och grädda tills gyllenbrun och tills mandelsmeten stelnat helt, ugn a 175°C ca 35 min

Anns ytterfilé

Häll på såsblandningen direkt och in i ugnen 200 grader. 1 kg ytterfilé av gris. Bryn köttet lätt runt om