Det ska ligga i någon smakrik sås eller mustig gryta för att komma till sin rätt. Det funkar i tex mex köket (pulled pork), det funkar i det asiatiska köket ( med chili och ingefära), det funkar i det japanska köket (med soja och risvinäger) och det funkar i det nordiska köket ( senap, grädde, löööök) och det funkar i det franska köket (svarta vinbär ala porc au cassis eller fast konjaks-pepparsås), det tyska köket (snitzel) osv
Jag kladdade ut smeten till en tunn pizzabotten, bredde ut tomatsåsen och lassade på fyllningen. Apropå tomatsås, har ni noterat att de flesta tomatsåser innehåller socker
Stek grisfilen hel på grillen eller i en räfflad stekpanna just så länge att den blivit nästan genomstekt, tag den upp och lägg den i aluminium folie, låt den vila i någon minut förren du skär den i portionsskivor
Rötternas tivoli med filé mignon på grisfilesamt en rödbet-sås. Kom ihåg att ju längre du kokar såsen, med risk för att den kokar torr, så desto skarpare, koncentrerad och fastare i konsistens blir den
Stek bacon grisfile rödlök,lägg till en burk majskorn,3 tomater,ha de först i hett vatten så skalet löser sig hacka tomaterna lägg till vitpeppar,svartpeppar salt. Lägg till 5dl grädde,låt såsen koka upp. Koka pastan 500g ,häll på såsen
ramslök och timjan samt en skysås. Bryn därefter grisrullen i en het stekpanna med lite smör tills den fått en gyllene färg, tag den av värmen och pensla nu rullen med en matsked senap utblandat i lite balsamvinäger, häll på i stekpannan ca 1 dl rödvin och ha i några små skalade hela rödlökar, detta blir sedan till den sås vi skall montera till anrättningen
Getost och lökfylld grisfilérullePommes duchesse och ölsås. Någon tycker säkert att köttet blir torrt och tråkigt men så är det nu bara att dessa två råvaror skall genomstekas och känns det torrt kan man alltid trolla bort det med en fyllig och god sås