2 dl grovt rågmjöl. Blanda havregryn, rågmjöl, rågkross, linfrön och salt i en degbunke. Värm vätskan till 37°C och rör ner den och oljan i mjölblandningen
Kanske är det likadant för flera av er andra och då kan det ju kanske vara fint med ett tips på både en lättlagad soppa och ett smidigt långpannebröd som inte behöver någon jäsningstid alls
Helt ok bröd men blev lite torrt tycker jag trots att jag för ovanlighetens skull följde receptet, tror min variant med fiberhusk, yoghurt och skippa fettet är bättre för min smak
Jag gillar detta långpannebröd som kommer från tidningen Matmagasinet. Långpannebröd med dinkel och havrekli24 bitar1 pkt jäst8 dl fingervarmt vatten300 g havrekli2 tsk salt5 dl fullkornsdinkelmjöl2 dl grovt rågmjöl5 dl ljust dinkelmjölEv ägg och pumpafrön till dekorationSmula jästen och häll på vattnet
Tillsätt grovt rågmöl och låt gå någon minut med elvispens degkrokar. Nyligen postade jag här ett sedan länge skrivet inlägg om långpannebröd och blev så inspirerad av mig själv att jag var tvungen att testa igen